opekline, telefon, kopel Svet24.si

FOTO: 13-letnica si je privoščila kopel, na ...

Bangun Dobra karma

Si želite vrniti izgubljeno ljubezen?

horoskop_zodiak-astrologija Svet24.si

Horoskop za torek, 19. novembra

kalkulator, računanje, računovodja Svet24.si

Na občini Šmarješke Toplice račune vodi ...

vedeževalke Dobra karma

Tako nam napoved vedeževalca spremeni usodo

kmetija-2019 Njena.si

Po posestvu odmevala zasebna zabava gospodarice ...

sofija Njena.si

Kdo je v resnici prsata natakarica Sofija?

Magazin

Slovenski odbojkarji gredo po evropsko zlato!

Deli na:
Slovenski odbojkarji gredo po evropsko zlato!

Foto: Jurij Kodrun

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo danes popoldne v velikem finalu evropskega prvenstva skušala doseči največji uspeh v zgodovini. Slovenci so s finalom in najmanj srebrno medaljo že ponovili dosežek iz leta 2015, ob 17.30 pa bodo v tekmi s Srbijo lovili prvo zlato medaljo na velikih tekmovanjih.

Pozno popoldne bo verjetno večina Slovencev pred televizijskimi zasloni, kar precej pa tudi v Parizu. V dvorani Bercy namreč slovenski odbojkarji upajo na glasno podporo rojakov, ki bodo sicer težko pričarali nepozabno vzdušje iz Stožic, bodo pa lahko spet šesti, sedmi ali deseti igralec svoje ekipe. Po najbolj optimističnih ocenah bo v Parizu v živo tekmo spremljalo 5000 Slovencev.

Slovenski odbojkarji v Parizu, kjer jih zjutraj pred tekmo čaka zadnji trening, ob 17.30 pa bo šlo zares, ne razmišljajo o drugem srebru po letu 2015. V en glas poudarjajo, da jih zanima samo zlato, pot do njega pa pelje prek Srbije, ki na tem EP še nima poraza, v polfinalu pa je izločila favorizirano Francijo po pravi srhljivki s 3:2.

A tudi Slovenija ima na letošnjem tekmovanju v rokah že velik dosežek, pravzaprav kar dva. Slovenci so namreč enega za drugim izločili evropske in svetovne prvake Ruse in Poljake. Kako veliko delo so opravili v četrtek v Ljubljani, pa kaže tudi razplet tekme za tretje mesto, ko so Poljaki v soboto s 3:0 ugnali Francoze.

O statusu favorita na finalni tekmi je težko govoriti, morda pa so vendarle v rahli prednosti Srbi, ker jih vodi nekdanji slovenski selektor Slobodan Kovač, boljši pa so bili tudi na nedavnih prijateljskih tekmah. A Slovenci pravijo, da zgodovina v takšnih primerih ne šteje in da se bo danes popoldne vse začelo z ničle.

loading...
Loading...