nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tim Gajser: Lahko bi bilo še bolje, ampak rdečo številko imam jaz

Deli na:
Tim Gajser: Lahko bi bilo še bolje, ampak rdečo številko imam jaz

Foto: Primož Lavre

Sezono motokrosa na najvišji ravni v zadnjem času zelo zaznamuje slovenski dirkač Tim Gajser. Mladenič, ki šele prvo leto nastopa v elitni konkurenci, se bo na naslednjo dirko konec tedna v Italiji podal kot vodilni v SP.

Gajser je v nedeljo na dirki v Nemčiji osvojil drugo mesto. Pred tem je trikrat v nizu zmagal, v Argentini, Mehiki in Latviji, a tudi z drugim mestom ni bil nezadovoljen.

Predvsem zaradi tega, ker je spet, tako kot na dirki v Latviji, padel in se moral potem vračati na mesta, ki jih je že imel pred tem, za nameček čuti še nekaj zdravstvenih posledic, a bo vse to pozabljeno, saj si je v nemškem Teutschenthalu privozil največjo nagrado v karavani - rdečo startno številko za vodilnega tekmovalca v skupni konkurenci razreda MXGP.

"V redu je, seveda so dobri občutki, z vožnjama sicer nisem najbolj zadovoljen, lahko bi bilo bolje. Ampak rdečo številko imam zdaj jaz, tako da na koncu moram biti zadovoljen," je strnil vtise po napornem koncu tedna v Nemčiji.

Gajser je prvo vožnjo končal le za Italijanom Antoniem Cairolijem, Francoz Romain Febvre, do nedelje še vodilni v SP, pa je padel in se je moral vračati iz ozadja.

Vendar je nato podobna smola spremljala tudi slovenskega mladeniča. V Latviji pred tednom dni je po padcu zdrsnil celo na 23. mesto, a je še prišel do skupne zmage na dirki. V Teutschnethalu pa je v boju z Jevgenijem Bobriševim potegnil kratko.

"Ni bil kriv niti on niti jaz ... ne vem, nisem mogel veliko narediti ob tem padcu, ne krivim pa nikogar. To je šport, pride do takšnih stvari. Po padcu sem potreboval nekaj časa, da sem prišel k sebi, ker sem z glavo kar dobro treščil ob tla. Potreboval sem kar nekaj časa, da sem dobil nazaj tistih nekaj mest," Gajser ni želel okriviti tekmeca za trčenje, po katerem je sam izgubil precej več, a je nazadnje Rusa v skupnem seštevku dirke premagal.

Gajser je v Nemčijo prišel s točko zaostanka, zdaj ima pred Febvrejem osem točk naskoka (299-291). Že naslednja dirka pa bo zanj skorajda domača. Italijanska Pietramurata je kraj, kjer je v lanski sezoni dobil prvo dirko v razredu MX2, kjer je potem prišel do naslova prvaka. Za nameček pa ga bo spodbujalo še veliko slovenskih navijačev.

"Če ne bi bilo teh napak, bi bilo lahko boljše. A moramo biti zadovoljni, zdaj gremo v Italijo, mislim, da bo tam res ogromno mojih navijačev. To bo kar nekakšen slovenski grand prix, komaj čakam to dirko. Lani sem tam dobil prvo dirko za veliko nagrado," je Gajser že potegnil črto čez Nemčijo in se ozrl v Italijo.

V zgoščenem majskem urniku - po dirki sredi maja bo konec meseca na sporedu še četrta preizkušnja za SP v Franciji, ko bodo dirkači že na polovici sezone, pa Gajserja ne motijo niti manjše zdravstvene težave. Prvi padec v Latviji je pustil nekaj bolečin v desnem zapestju, nedeljski v Nemčiji je dodal še bolečine v vratu in manjši pretres možganov. A za prekaljenega motokrosista je to komajda omembe vredno. "Zapestje me še boli od prejšnjega tedna. Zdaj me malo boli tudi vrat, imel sem manjši pretres možganov, ampak ni nič hujšega," je Gajser podal kratko zdravstveno oceno po trdih bojih v elitnem razredu.