profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

The Rolling Stones, Dylan, McCartney naskakujejo rekord: 150 milijonov dolarjev zaslužka enega festivala

Deli na:
 The Rolling Stones, Dylan, McCartney naskakujejo rekord: 150 milijonov dolarjev zaslužka enega festivala

Foto: Getty Images

Kalifornijska puščava v mestu Indio bo ta konec tedna združila nekaj največjih imen rock and rolla. Obiskovalci festivala Desert Trip bodo imeli enkratno priložnost, da v živo doživijo The Rolling Stones in Boba Dylana, Paula McCartneyja in Neila Younga ter Rogerja Watersa in skupino The Who. Nastope bodo ponovili prihodnji konec tedna.

Težko pričakovani festival bo po predvidevanjih postavil nov rekord v glasbeni industriji. Po besedah Paula Tolletta, predsednika glasbene agencije Goldenvoice, ki prireditev organizira, bi lahko zbral 150 milijonov dolarjev. S tem bo presegel prejšnji rekord - 84,2 milijona dolarjev z lanskega festivala Coachella, ki ga agencija organizira na istem prizorišču.

Večdnevni festival z legendami rocka je bil sicer po poročanju lokalnega časnika The Desert Sun zgolj ena od zamisli, ki jih je Tollett preigraval pred enim letom, ko si nihče ni zamišljal, da bo dosegel takšen uspeh. Zaradi velikega zanimanja bodo glasbeniki nastopili dva zaporedna konca tedna. Koncerti se bodo začenjali ob sončnem zahodu.

Festival bosta odprla nastopa The Rolling Stones in Dylana, naslednji dan bosta oder zavzela Neil Young in Paul McCartney, sklenila pa ga bosta Roger Waters in zasedba The Who.

The Rolling Stones so se odhoda na festival zelo veselili. Med oboževalci so v sredo sprožili ugibanja, ali bodo 6. oktobra izdali nov, bluesovsko obarvani album, člani zasedbe pa so nato na Twitterju objavili, da so se podali na pot na festival. Po zadnjih informacijah bo novi album zasedbe izšel 2. decembra, prednaročila pa sprejemajo od danes.

Urednik spletne strani Pollstar Gary Bongiovanni je prisotnost naštetih legend rocka na enem samem dogodku označil kot "edinstven koncept, ki bo gotovo uspešen". "To bo zgodovinski dogodek, šest takšnih nastopov v treh dneh, česa takšnega še ni bilo. Res bo edinstvena življenjska izkušnja," je pred časom povedal za francosko tiskovno agencijo AFP.