vesolje Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: ne podlezite ...

karaoke, mikrofon Svet24.si

Slovenski komik: "Nisem mogel verjeti, vse sem ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

aleš hojs, janez janša, igor bavčar Svet24.si

Pravljica iz kraljestva Trstenjakove o ...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

Magazin

Razvpiti The Interview prek spleta zaslužil 15 milijonov dolarjev

Deli na:
Razvpiti The Interview prek spleta zaslužil 15 milijonov dolarjev

Foto: Reuters

Ameriška filmska komedija The Interview (Intervju), ki se norčuje iz severnokorejskega voditelja Kim Jong Una, je na praznični konec tedna s prodajo prek spleta zaslužila 15 milijonov dolarjev, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočila družba Sony.

Film so si gledalci prek različnih platform, kot so Google Play, YouTube Movie in Microsoftov Xbox video oz. spletne strani seetheinterview.com v štirih dneh izposodili oz. predvajali dvamilijonkrat, je v nedeljo zvečer še sporočil Sony Studios. S tem je komedija postavila filmski rekord te družbe na spletu.

V nedeljo je v nasprotju s prvotno odločitvijo tudi družba Apple napovedala, da bo film dala na voljo prek svoje platforme iTunes.

Sony se je film odločil dati na voljo prek spleta, potem ko se je zaradi groženj z napadi pred njegovo premiero večina ameriških kinematografov odpovedala njegovemu predvajanju.

Na božič je film premierno tako predvajalo le 300 neodvisnih kinematografov v ZDA. S tovrstnim predvajanjem je do konca tedna komedija zaslužila 2,8 milijona dolarjev, je poročal časnik Hollywood Reporter.

Zaplet okoli filma o dveh televizijcih, ki od ameriške obveščevalne agencije Cia dobita navodilo, naj ob obisku Severne Koreje med intervjujem odstranita njenega voditelja, se je začel minuli mesec s kibernetskimi napadi na družbo Sony.

Ameriški preiskovalni urad FBI je krivdo za te napade pripisal Severni Koreji. Ta je film označila kot dejanje agresije nase in pozdravila spletne napade, a zanikala vsakršno vpletenost vanje.

Loading...