gaber 2 Odkrito.si

Slovenski športnik tik po porodu ovekovečil ...

horoskop, astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 22. marca

meghan markle-6 Svet24.si

Panika: objavljene gole fotografije Meghan Markle?...

volitve v rusiji, dvojno glasovanje Svet24.si

FOTO: Enojajčni dvojčki? Ne, zabaviščni park ...

Kendall Jenner Najstnica.si

Kendall Jenner ima kar tri tatuje!

indira2 Njena.si

Kje je Indira? Njena osebnost je neprepoznavna …

Burak Özçivit poroka Njena.si

Burak o govoricah: Se ločuje ali bo postal očka?

Slovenija

Pripravite se: prihaja še en pasje mrzel dan, konec tedna pa sneg

Deli na:
Pripravite se: prihaja še en pasje mrzel dan, konec tedna pa sneg

Foto: Bobo

V sredo nas čaka izjemno mrzlo jutro, nato se bodo temperature dvignile; proti koncu tedna lahko pričakujemo sneženje.

Nevarnost pred snežnimi plazovi je majhna, prve stopnje. Snežna odeja je stabilna, trda in ponekod poledenela. Velika je nevarnost zdrsov, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Snežne razmere: Snega je v gorah malo. Strnjena snežna odeja je predvsem v Julijskih Alpah večinoma le nad 2300 metrov. Drugod je malo snega le po najvišjih vrhovih ter v kakšni grapi. Sneg je zmrznjen, ponekod tudi poledenel. Ponekod v vzhodni Sloveniji je ob koncu tedna zapadlo do okoli 5 centimetrov puhastega snega.

Predviden razvoj vremena: V noči na torek in v torek čez dan bo ponekod naletaval sneg, sicer pa bo do noči na petek suho in mrzlo vreme. V torek bo na Primorskem sončno, drugod pretežno oblačno. Sreda bo sončna in mrzla, zjutraj bo ponekod po nižinah megleno. V četrtek bo zapihal jugozahodnik, od zahoda bo oblačnost naraščala. Zvečer se bodo rahle padavine začele pojavljati v zahodnih krajih, v noči na petek pa tudi ponekod v osrednjih krajih. Večinoma bo snežilo. Temperatura bo ta teden večinoma pod ničlo, šele v četrtek se bo ob jugozahodniku ponekod segrelo malo nad 0 stopinj.

Tendenca snežnih razmer: Sneg bo ostal pomrznjen in trd. Snežna odeja bo ostala stabilna in ponekod poledenela, nevarnost snežnih plazov pa majhna. Še vedno pa bo nevarnost zdrsov zaradi trde in ponekod poledenele snežne odeje, ter na spihanih grebenih. V noči na petek bo začelo rahlo snežiti. Novi sneg se bo slabo sprijel s trdo in deloma poledenelo podlago, jugozahodni veter ga bo v gorah spihal v zamete.