Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Težko se jo je čakalo, a zdaj se res vrača: Odprta kuhna bo spet zaživela

Deli na:
Težko se jo je čakalo, a zdaj se res vrača: Odprta kuhna bo spet zaživela

Odprta kuhna je spet odprta - Foto: Odprta kuhna

Po odpovedi prireditve prejšnji teden se danes na Pogačarjev trg v Ljubljani vendarle vrača Odprta kuhna. Sproščena, a hkrati odgovorna druženja v skladu z zaščitnimi ukrepi bodo v prestolnici potekala vsak sončni petek med 10. in 22. uro, so sporočili organizatorji.

Odprta kuhna se v Ljubljano vrača po prevetritvi odloka o uživanju hrane v bližini prevzemnega mesta. "Načrte nam je v začetku pomladi prekrižalo poslabšanje epidemiološke situacije, nazadnje pa je odprtje zadržal odlok, ki bi obiskovalcem onemogočal obedovanje v bližini točke prevzema hrane in pijače," je pojasnil soustanovitelj Odprte kuhne Lior Kochavy.

Kot otvoritveni gost se bo obiskovalcem danes predstavil mladi slovenski kuharski mojster Jakob Pintar, vzhajajoča zvezda slovenske kulinarike in nosilec naslova Mladi talent 2020 po izboru priznanega kulinaričnega vodnika Gault&Millau. Njegova ljubljanska restavracija TaBar je uvrščena na seznam najbolj svežih in inovativnih svetovnih restavracij 50BestDiscovery.

V začetku sezone se bodo na Pogačarjevem trgu predstavili tudi novi ponudniki Bistro Grad Štanjel, Gostilna in vino Bužinel, le Potica, Meat Business, Pišek Bar, Stories by Lea, Taco Polako, The Amaze in Toro. Organizatorji zagotavljajo, da se bo kasneje ponudnikom pridružila še kakšna nova obedovalnica, kakšen povratnik, pa tudi kakšen prestižen gost, manjkala pa ne bo niti klasična ponudba.