bencin Svet24.si

Znane so nove cene goriv: So dosegle rekord, ali ...

jasna kuljaj Svet24.si

FOTO: Kje dopustujejo slovenski estradniki?

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

stuttgart Ekipa24.si

Slovenec se seli k nekdanjemu prvaku bundeslige: ...

sfox Odkrito.si

Ima legendarna pevka in starleta raka?

goran dragic 22 mm Ekipa24.si

Nič ne bo z združitvijo Dončića in Dragića v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Švicarska policija zaradi suma korupcije aretirala uradnike Fife

Deli na:
Švicarska policija zaradi suma korupcije aretirala uradnike Fife

Foto: Reuters

Švicarska policija je v Zürichu aretirala šest predstavnikov nogometnih organizacij zaradi suma korupcije, so potrdile švicarske oblasti. Mediji poročajo, da naj bi bil med priprtimi tudi podpredsednik Mednarodne nogometne zveze (Fife) Jeffery Webb. Fifa še ni želela komentirati dogodkov.

Častnik The New York Times pa navaja, da so bili aretirani visoki predstavniki Fife, ki jim grozi izročitev v ZDA, kjer več kot deset članov Fife tožilstvo v New Yorku sumi podkupovanja, izsiljevanja in pranja denarja v vrednosti več kot 100 milijonov dolarjev.

"Osumljenci podkupovanja so bili udeleženi v sheme plačevanja nogometnim funkcionarjem, delegatom in drugim predstavnikom Fife v vrednosti več kot 100 milijonov dolarjev. V zameno naj bi dobili medijske, marketinške in sponzorske pravice za nogometne dogodke v Latinski Ameriki," so sporočili iz švicarskega ministrstva za pravosodje. Za aretacije so zaprosile oblasti iz ZDA, saj naj bi del plačil potekal prek računov v ameriških bankah.

Na kongresu Fife bodo 29. maja v Zürichu izbirali novega predsednika Fife. Edini protikandidat dosedanjemu predsedniku Švicarju Seppu Blatterju, ki je na čelu Fife neprekinjeno od 8. junija 1998, bo le jordanski princ Ali bin al Husein, saj sta ta mesec svoji kandidaturi umaknila predsednik nizozemske nogometne zveze Michael van Praag ter sloviti portugalski nogometni zvezdnik Luis Figo.