mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Švicarska policija zaradi suma korupcije aretirala uradnike Fife

Deli na:
Švicarska policija zaradi suma korupcije aretirala uradnike Fife

Foto: Reuters

Švicarska policija je v Zürichu aretirala šest predstavnikov nogometnih organizacij zaradi suma korupcije, so potrdile švicarske oblasti. Mediji poročajo, da naj bi bil med priprtimi tudi podpredsednik Mednarodne nogometne zveze (Fife) Jeffery Webb. Fifa še ni želela komentirati dogodkov.

Častnik The New York Times pa navaja, da so bili aretirani visoki predstavniki Fife, ki jim grozi izročitev v ZDA, kjer več kot deset članov Fife tožilstvo v New Yorku sumi podkupovanja, izsiljevanja in pranja denarja v vrednosti več kot 100 milijonov dolarjev.

"Osumljenci podkupovanja so bili udeleženi v sheme plačevanja nogometnim funkcionarjem, delegatom in drugim predstavnikom Fife v vrednosti več kot 100 milijonov dolarjev. V zameno naj bi dobili medijske, marketinške in sponzorske pravice za nogometne dogodke v Latinski Ameriki," so sporočili iz švicarskega ministrstva za pravosodje. Za aretacije so zaprosile oblasti iz ZDA, saj naj bi del plačil potekal prek računov v ameriških bankah.

Na kongresu Fife bodo 29. maja v Zürichu izbirali novega predsednika Fife. Edini protikandidat dosedanjemu predsedniku Švicarju Seppu Blatterju, ki je na čelu Fife neprekinjeno od 8. junija 1998, bo le jordanski princ Ali bin al Husein, saj sta ta mesec svoji kandidaturi umaknila predsednik nizozemske nogometne zveze Michael van Praag ter sloviti portugalski nogometni zvezdnik Luis Figo.