Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Svetovno prvenstvo v nogometu je bilo fantastična reklama za Hrvaško

Deli na:
Svetovno prvenstvo v nogometu je bilo fantastična reklama za Hrvaško

Foto: Reuters

Spletni prispevki, v katerih so od začetka svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji omenjali Hrvaško, so imeli približno 60 milijard ogledov, je objavilo hrvaško podjetje za storitve spletnega oglaševanja Degordian. Po njihovi oceni si je te prispevke ogledalo od dve do dve in pol milijarde ljudi.

Uspeh hrvaške nogometne reprezentance, ki je na svetovnem prvenstvu v Rusiji dosegla srebrno kolajno, so spremljali mnogi svetovni mediji. Od začetka tekmovanja 14. junija je bilo objavljenih približno milijon prispevkov, v katerih so omenili Hrvaško, navaja danes na svojem Facebook profilu eden od ustanoviteljev podjetja Degordian Tomislav Grubišić.

Kot dodaja, je bilo samo na spletnih straneh na Hrvaškem od 13. junija objavljenih več tisoč prispevkov o igrah hrvaške reprezentance na tekmovanju za svetovni nogometni pokal.

"Naši nogometaši so za predstavitev Hrvaške naredili več v mesecu dni, kot mi (preostali štirje milijoni Hrvatov) skupaj od osamosvojitve države - več kot vse institucije, oglaševalske kampanje in odnosi z javnostmi v preteklih 28 letih," je zapisal Grubišić.

Dodal je, da bi bile številke tudi tisočkrat manjše, če se hrvaški nogometaši ne bi uvrstili med 16 najboljših na prvenstvu.