Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Štiri igralke v vrhu lestvice najdonosnejših leta 2015

Deli na:
Štiri igralke v vrhu lestvice najdonosnejših leta 2015

Foto: Reuters

Med prvimi petimi uvrščenimi na lestvici najdonosnejših igralcev v letu 2015 revije Forbes so štiri igralke - Mila Kunis, Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow in Emma Stone. Prvo mesto kljub vsemu zaseda igralec Chris Evans, junak filma Stotnik Amerika. Razvrstitev odpira nova vprašanja o plačnih nesorazmerjih med igralci, piše The Guardian.

Evans je zaslužil 181,8 ameriških dolarjev na vsak dolar, ki je bil vanj vložen, zaradi uspehov filmov o Marvelovih superjunakih, kot sta Maščevalci: Ultronova doba in Stotnik Amerika: Zimski vojak.

Na drugo mesto se je z zaslužkom 87,3 dolarja na dolar vložka uvrstila Kunisova, ki je v letošnjem letu blestela v filmih Ted in Mogočni Oz. Johanssonova je Kunisovi tesno za petami z 82,9 dolarja zaslužka. Tudi k njeni visoki uvrstitvi je pripomogel film Maščevalci: Ultronova doba, sicer pa je nastopila tudi v znanstveno-fantastičnem filmu Lucy.

Na četrto mesto se je uvrstila Paltrowova (82,9 dolarja zaslužka na dolar vložka), na peto pa Stoneova s 54 dolarjev zaslužka. Igralka Jennifer Lawrence, ki so jo pri Forbesu nedavno razglasili za najbolje plačano igralko v letu 2015, je pristala na osmem mestu z 39,1 dolarja zaslužka na dolar vložka.

Lestvica odpira nova vprašanja glede aktualne debate o plačnih nesorazmerjih med igralkami in igralci. Pred letom dni jih je sprožilo razkritje, da je bila Lawrenceova za film Ameriške prevare plačana manj od moških kolegov.

Februarja je igralka Patricia Arquette v svojem oskarjevskem govoru celo pozvala k "enakosti plač enkrat za vselej". O temi so med drugimi spregovorile še Meryl Streep, Cate Blanchett, Emma Thompson in Charlize Theron.