ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

Soraja Vučelić Svet24.si

Soraja kot otrok pristala v sirotišnici, bolezen ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

starejša ženska Svet24.si

»Tega vam ne bomo plačali. Pa čeprav bo zaradi ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Magazin

Steaua spet lahko uporablja svoje klubske barve in simbole

Deli na:
Steaua spet lahko uporablja svoje klubske barve in simbole

Foto: Reuters

Bukareštanska Steaua, eden najbolj prepoznavnih nogometnih klubov v Romuniji, se je v zadnjem času znašla v težavah. Celo tako velikih, da je pred kratkim po uspešni sodni prepovedi ministrstva za obrambo ostala brez pravice do uporabe imena, grba in barve dresov. Zdaj so se v Romuniji vendarle dogovorili in Steaua ima spet svojo identiteto.

Vrhovno sodišče v Bukarešti je pred tedni ugodilo zahtevi romunskega ministrstva za obrambo, ki je slavnemu klubu prepovedalo uporabo imena, grba in barve dresov. Steauo je leta 1947 ustanovila vojska, ki pa je po privatizaciji leta 2004 novemu lastniku Georgeju Becaliju - ta je medtem zaradi korupcije pristal v zaporu - po sodni poti skušala preprečiti uporabo imena.

Primer je imel že dolgo sodno brado, vrhovno sodišče pa je dokončno ugodilo želji vojske. Na prvi tekmi po odločitvi sodišča je tako morala Steaua igrati v rumenih dresih za gostujoče tekme namesto v tradicionalni rdeče-modri kombinaciji.

Romunska vojska, ki je medtem ustanovila nov klub CSA Steaua, in "stara" Steaua naj bi se po nekaterih informacijah zdaj dogovarjali za primerno odškodnino, potem pa bi v klubu spet smeli uporabljati vse klubske simbole in barve. Začasni dogovor pa predvideva, da bodo lahko do končne odločitve pri Steaui spet uporabljali klubsko simboliko.

Najprej bodo strokovnjaki ocenili vrednost blagovne znamke Steaua, potem pa bosta strani sklenili dokončni dogovor. Odškodnina za blagovno znamko bi lahko znašala tudi več milijonov evrov.

loading...
Loading...