rok snežič, miha kordiš Svet24.si

FOTO: Rok Snežič v parlamentu z neustrezno masko...

nadija-bičkova, Kai Widdrington Svet24.si

Bo to Nadijo Bičkovo in njenega novega izbranca ...

Brad Pitt Svet24.si

To je nova izbranka Brada Pitta

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

20210527-01061753 Necenzurirano

Operacija Sava: dokument, ki Počivalška & Co. ...

daniel-granja Njena.si

Ljubezen na vasi: Videz vara, poraščeni Daniel ...

deportivo Ekipa24.si

ŠOKANTEN PRIZOR: Ograja na tribuni popustila pod ...

Magazin

Srhljivo odkritje: na policiji našli kupe kosti in razpadajočih trupel

Deli na:
Srhljivo odkritje: na policiji našli kupe kosti in razpadajočih trupel

Foto: Reuters

V neki sobi v poslopju policije v Indiji, ki je že nekaj let ne uporabljajo, so našli na desetine človeških okostij in razpadajočih delov trupel. Policisti so zmedeni, saj ne vedo, kako so se trupla znašla tam. Ugibajo sicer, da so sobo do leta 2008 uporabljali kot mrtvašnico.

Nekje med 60 in 100 okostij, spravljenih v vrečah, so našli v četrtek v policijskem poslopju v mestu Unnao v indijski zvezni državi Uttar Pradesh.

Kot je povedal vodja policije v mestu Unnao Mahendra Pal Singh, so sobo pred leti najverjetneje uporabljali kot nekakšno mrtvašnico oziroma so v njej shranjevali trupla, ki so ostala neidentificirana ali jih ni nihče prišel iskat. Da bi prišli do odgovorov, so sprožili preiskavo in bodo med drugim izvedli teste DNK, je zatrdil.

Lokalni politik Pankaj Gupta je medtem po poročanju nemške tiskovne agencije dpa ocenil, da bi lahko šlo za trupla ljudi, ubitih zaradi nezakonite trgovine z organi, ali pa za trupla pripadnikov politične opozicije.

Ta mesec so v isti regiji v pritoku reke Ganges našli več kot 100 trupel, za katera prav tako ni jasno, od kod so. Policija v Unnau je tudi v tem primeru sprožila preiskavo. Domnevajo sicer, da gre za pokojnike, katerih svojci si niso mogli privoščiti upepelitev in so zato trupla enostavno spustili po reki, piše dpa.