nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Odnesli so ga obiski drage prostitutke, zdaj je obtožen napada na žensko

Deli na:
Odnesli so ga obiski drage prostitutke, zdaj je obtožen napada na žensko

Foto: Getty Images

Nekdanji guverner države New York Eliot Spitzer, ki je leta 2008 prekinil obetavno politično kariero in odstopil s položaja guvernerja zaradi koriščenja uslug predrage prostitutke, se je ponovno znašel v newyorških medijih zaradi ženske. Rusinja, ki ji je rezerviral sobo v hotelu Plaza, ga je obtožila napada.

Policija se je v soboto zvečer odzvala na nujni klic neimenovane 26-letne ženske v hotelu Plaza pri Centralnem parku, ki je prijavila poskus samomora z rezanjem žil. Ob njej so našli 56-letnega Spitzerja, ki naj bi jo tolažil. Žensko so odpeljali v bolnišnico, pred tem pa je hotelskemu osebju povedala, da jo je skušal Spitzer zadaviti. Policija ga ni aretirala, preiskava pa še poteka.

Njegov odvetnik Adam Kaufman je tožilstvu posredoval elektronsko pismo ženske iz Rusije, v katerem zanika vse obtožbe in trdi, da ji je Spitzer skušal pomagati. Odvetnik je New York Timesu razložil, da je ženska, s katero je imel v preteklosti razmerje, poklicala Spitzerja in mu predlagala, da se vidita, ker gre v nedeljo v Rusijo.

Prosila ga je, naj ji rezervira sobo in Spitzer je to storil. V sobi naj bi se srečala in pogovarjala, nakar je Spitzer odšel, vendar ga je ženska poklicala nazaj in takrat naj bi si že porezala žile. To je odvetnikova verzija, ki ne razloži ničesar okrog tega, zakaj je bila ženska tako razburjena, da se je skušala ubiti in je lagala policiji. Kaufmann trdi, da ima ženska zgodovino duševnih bolezni in se je zdravila v ustanovah Rusije, New Yorka in Kalifornije.

Policija in tožilstvo v ponedeljek še nista prekinila preiskave. Preden je postal guverner, je bil Spitzer slavni pravosodni minister New Yorka, ki so mu rekli Robin Hood z Wall Streeta, saj je uspešno in neusmiljeno preganjal finančni kriminal. Sam pa je na skrivaj prizadevno kršil zakone proti prostituciji in to na položaju tožilca kot tudi guvernerja.

Njegova soproga Silda Wall je bila zelo potrpežljiva, saj je zahtevo za ločitev vložila šele decembra 2013. Kmalu zatem, ko je propadel njegov poskus vrnitve na politični oder v New Yorku. Kandidiral je za finančnega nadzornika. Trenutno se preživlja z delom v družinskem nepremičninskem podjetju.