Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Srečni dobitnik treh milijonov na lotu je po mesecu dni le prišel po denar

Deli na:
Srečni dobitnik treh milijonov na lotu je po mesecu dni le prišel po denar

Foto: Bobo

Srečni dobitnik, ki je konec junija zadel na lotu, je v ponedeljek popoldne prišel po izplačilo sedmice. Na svoj račun je prejel skoraj tri milijone evrov, več kot pol milijona evrov pa bo prejela tudi občina njegovega stalnega prebivališča. A za zdaj še ni znano, ali je to občina Domžale, kjer je srečnež vplačal listek, je poročala POP TV.

Sedmica, vredna nekaj manj kot 3,5 milijona evra, je bila vplačana v občini Domžale, izžrebali pa so jo že 29. junija. Dobitnik je tako čakal več kot mesec dni, preden se je javil na Loteriji Slovenija in dvignil denar.

Tam so mu na njegov račun izplačali 2.963.339,39 evra. 15-odstotni davek od vrednosti dobitka, dobrega pol milijona evra, je dobila občina njegovega stalnega prebivališča, je pojasnila Mateja Slamnik Kos iz Loterije Slovenija. Preostalega denarja pa dobitniku ni treba prijaviti v napoved za odmero dohodnine.

Na Loteriji ne izdajajo podatkov o dobitniku, tako da za zdaj še ni znano, ali je sedmica šla moškemu ali ženski, niti iz katerega kraja je, je še poročala omenjena televizija.

Dobitniki imajo sicer 67 dni časa, da pridejo po izplačilo, pojasnjujejo na Loteriji. Skrajni rok za tokratnega milijonarja je bil 4. september.