Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nadal bi letošnjo teniško sezono kar odpisal: Sezona je praktično izgubljena

Deli na:
Nadal bi letošnjo teniško sezono kar odpisal: Sezona je praktično izgubljena

Rafael Nadal - Foto: Reuters

Sloviti španski teniški igralec Rafael Nadal je v pogovoru za španski časnik El Pais dejal, da je zaradi pandemije novega koronavirusa letošnja sezona bolj ali manj že izgubljena in da ne pričakuje pravega tekmovalnega tenisa v tem letu.

"Želim si nastopiti na velikem teniškem prizorišču, a ne verjamem, da se bo to zgodilo. Če bi mi nekdo ponudil, da začnem priprave za drugo sezono, bi to takoj sprejel z odprtimi rokami," je v pogovoru za omenjeni španski časnik dejal 19-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam in trenutno drugi igralec na lestvici ATP.

"V tem trenutku me bolj skrbi odprto prvenstvo Avstralije v začetku prihodnjega leta, kot tisto, kar se bo zgodilo v drugi polovici tega leta. Letošnja sezona je praktično izgubljena, srčno upam in si želim, da bomo drugo leto znova igrali tenis," je dodal 33-letni Nadal, ki je v svoji silno uspešni karieri 12-krat osvojil odprto prvenstvo Francije v Parizu, štirikrat odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, dvakrat Wimbledon in enkrat odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu.

Pandemija novega koronavirusa je celotno teniško sezono postavila na glavo. Najbolj sloviti turnir na svetu v Wimbledonu je že odpovedan, odprto prvenstvo Francije so iz maja prestavili na september, odprto prvenstvo ZDA pa je zaradi slabe zdravstvene slike v New Yorku še vedno pod velikim vprašajem.

Edini veliki turnir na svetu pred izbruhom pandemije v Avstraliji se je v začetku tega leta končal z zmagoslavjem Srba Novaka Đokovića, trenutno prvega igralca na mednarodni jakostni lestvici.