Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Solzni Rosberg s povišanim utripom: Česa takega nočem več doživeti

Deli na:
Solzni Rosberg s povišanim utripom: Česa takega nočem več doživeti

Foto: Getty Images

Po letih čakanja je vrsta prišla tudi nanj: Nico Rosberg, eden najboljših in najvidnejših dirkačev formule 1 zadnjih let, je v nedeljo postal svetovni prvak.

Naslov je prvi v njegovi karieri. Po koncu dirke v Abu Dabiju, kjer je bil drugi - to pa je bilo zaradi prednosti pred začetkom zadnje dirke povsem dovolj za skupno zmago - se 31-letni nemški dirkač ni mogel ubraniti solz. Te je točil tudi sicer severnjaško zadržani finski oče Keke Rosberg: dočakal je dan, ko je sin ponovil njegov uspeh. Stari Rosberg je bil svetovni prvak leta 1982, mladi pa 34 let pozneje.

"Presrečen sem. Za njim je dolga pot, zdaj pa je postavil mejnik. Z njegovo mamo sva seveda vesela, da mu je uspelo. Vesel sem, da počne tisto, kar rad počne, in da je tako dober," se je zdaj 67-letni oče Rosberg razveselil sinovega dosežka.

"Vesel sem, da je konec. Še vedno ne verjamem, da se to res dogaja. Ponosen sem, uspelo mi je narediti to, kar je nekoč že naredil moj oče," pa je po sladki skupni zmagi dejal Nico Rosberg.

Rosbergi so po dirki naredili družinsko slavje; Keke Rosberg je spremljal dirko v živo, Nicova mati pa je po njej pripotovala v Abu Dabi, da je lahko čestitala sinu za največji uspeh v življenju. Do zadnjega so kot skrivnost varovali tudi to, da si je zadnje dejanje prišlo ogledat tudi ducat njegovih najboljših prijateljev, zato pa je bilo pozneje slavje toliko večje ...


Čeprav sta na stezi velika tekmeca in sta imela letos tudi nekaj bližnjih srečanj, po katerih se je v garaži Mercedesa pošteno zaiskrilo, je zdaj že nekdanji prvak Lewis Hamilton po dirki športno čestital moštvenemu sotekmovalcu: "Čestitke, Nico, dobro opravljeno. Vse čestitke za prvi naslov prvaka, imel je boljše leto brez nihanj."

Hamilton je sicer sezono končal precej razočaran; nekaj slabih dirk mu je odneslo možnosti, da bi še četrtič postal prvak, pa čeprav je dobil kar deset dirk. Takoj po preizkušnji v Abu Dabiju pa Mercedesova dirkača še nista razčistila za mnoge sporne poteze Hamiltona, ki je v zadnjih krogih namerno upočasnil, tako da je zgostil dirkače za sabo, s čimer je odprl možnost napada tretjemu Sebastianu Vettlu na Rosberga. A napada ni bilo, je pa Rosberg imel v telesu nekaj več adrenalina na poti do konca sezone.

"To seveda ni bila ena boljših dirk v mojem življenju. Bitka z Maxom ni bila prijetna, vesel sem, da sem prišel mimo. Česa takega nočem več doživeti, zadnja dva kroga z obema, ki sta prežala name, za hrbtom," se je na zadnjo dirko ozrl nemški dirkaški naslednik Michaela Schumacherja in Vettla.

"Izpolnile so se mi otroške sanje. Neverjetno. Mislim, da bomo tole res pošteno proslavili," pa je priznal, kaj sem mu mota po glavi v trenutkih, ko si je lahko po velikem uspehu dal duška.

"Rad bi se zahvalil vsem, ki so mi pomagali na moji poti. Hvaležen sem vsem, od leta 2010 sem pri Mercedesu, bilo je težko, a se je izplačalo. Hvala vsem, moštvu, moji družini, prijateljem. Hvala, ker ste bili potrpežljivi," je še dejal sveži svetovni prvak.