profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Šok za prvake: LeBron in Lakersi izpadli iz končnice!

Deli na:
Šok za prvake: LeBron in Lakersi izpadli iz končnice!

Foto: Profimedia

Košarkarji Denverja so v severnoameriški ligi NBA ponoči v gosteh ugnali Portland s 126:115 in se s skupnim izidom 4:2 v zmagah uvrstili v konferenčni polfinale. Slovenski košarkar Vlatko Čančar tokrat v dresu zmagovalcev ni dobil priložnosti za igro. Izpadli pa so branilci naslova Los Angeles Lakers, ki jih je prav tako s 4:2 izločil Phoenix.

Gostitelji so v tretji četrtini vodili že za 14 točk, v zadnjem delu pa s 106:102, zadnjih osem minut pa je po zaslugi Nikole Jokića in Monteja Morrisa pripadlo gostom. Ti so z delnim izidom 17:2 prišli do visoke prednosti, ki je niso več izpustili iz rok.

Pri Denverju je Jokić dosegel 36 točk in osem skokov, Morris 22 točk in devet podaj, Michael Porter jr. pa je k zmagi prispeval 26 točk. Pri Portlandu je z 28 točkami in kar 13 podajami izstopal Damian Lillard.

"Enostavno gremo na parket in se borimo. Nikoli se ne predamo, tega ni v našem besednjaku," je o preobratu na tekmi povedal glavni režiser ekipe iz Kolorada ki se je morala "boriti" tudi proti glasnim domačim navijačem, Nikola Jokić. Denver bo v konferenčnem polfinalu igral s Phoenixom.


Suns so postali krvniki branilcev naslova Los Angeles Lakers. Ekipa iz Arizone je na šesti tekmi v mestu Angelov ugnala domačo zasedbo s 113:100. Junak tekme je bil Devin Booker s kar 47 točkami in 11 skoki, domača obramba zanj enostavno ni našla rešitve. Na drugi strani je LeBron James dosegel 29 točk in devet skokov.

Brez poškodovanega Anthonyja Davisa, ki je igral le pet minut, domači niso našli načina, da bi se uspešno zoperstavili tekmecem. Že v prvem delu so gostje povedli s 33:11, v drugem delu je prednost narasla na 48:19, v začetku tretjega dela pa je bila razlika že +30 (66:39). Do konca so gostitelji poraz ublažili, žarek upanja jim posijal dobre tri minute pred koncem, pri izidu 94:83, a so gostje pozneje še enkrat "pritisnili na plin".

"Serija je bila zelo težka. Po zaostanku z 1:2 v zmagah smo morali prerazporediti igralce v ekipi, popraviti svoj pristop in igro. Uspelo nam je," je po tekmi povedal Booker.

Zadnji prvaki lige NBA, ki so naslednje leto izpadli v prvem krogu končnice, so bili leta 2015 San Antonio Spurs. Skupaj je zdaj takih moštev šest.