favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Madžarsko ponižanje Angležev: talega poraza niso doživeli že skoraj sto let!

Deli na:
Madžarsko ponižanje Angležev: talega poraza niso doživeli že skoraj sto let!

Veselje madžarskih nogometašev ob zgodovinski zmagi nad Anglijo - Foto: Profimedia

Nemška nogometna reprezentanca je po treh remijih dosegla prvo zmago v ligi narodov. V 4. krogu elitne lige A je v Mönchengladbachu premagala Italijo s 5:2, na drugi tekmi v skupini 3 pa je Madžarska v Wolverhamptonu ponižala Anglijo s 4:0. V skupini 4 je bila Nizozemska v Rotterdamu boljša od Walesa s 3:2, Belgija pa v Varšavi od Poljske z 1:0.

Nemški "elf" se je poigral z Italijo. Za izbrance Hansija Flicka je prvi gol dosegel Joshua Kimmich v 10., v izdihljajih prvega polčasa pa je na 2:0 povišal Ilkay Gundogan po natančnem strelu z 11-metrovke. V drugi polovici tekme sta zadela še Thomas Müller (51.) in Timo Werner (68., 69.). Za Italijane sta zadela Wilfried Gnonto (78.) in Alessandro Bastoni (94.).

Na stadionu Molineux v Wolverhamptonu so naši vzhodni sosedi na kolena položili lanske evropske podprvake. Junak dvoboja je bil Roland Sallai, igralec nemškega Freiburga je prvi gol dosegel v 16., drugega v 70., zadnja žeblja v angleško krsto pa sta zabila Zsolt Nagy v 80. in Daniel Gazdag v 89. minuti.

Po štirih tekmah je v vodstvu Madžarska s sedmimi, Nemčija je zbrala šest, Italija pet, Anglija pa dve točki. Nazadnje so Angleži tako hud poraz doma doživeli leta 1928 proti Škotom.

"Tulipani" so na svoji četrti tekmi dosegli tretjo zmago. V obračunu proti Valižanom sta v prvem polčasu v Rotterdamu zadela Noa Lang (17.) in Cody Gakpo (23.), zmagoviti gol pa je dosegel Memphis Depay v sami končnici dvoboja. Za goste sta zadela Brennan Johnson (26.) in Gareth Bale (092./11 m). Poljaki na drugi tekmi niso bili kos Belgijcem, edini gol v Varšavi je zabil Michy Batshuayi (16.).



V tej skupini vodi Nizozemska z 10 točkami, Belgija ima sedem, Poljska štiri, Wales pa točko.

V ligi B je Škotska v Erevanu visoko premagala Armenijo s 4:1, Ukrajina in Irska pa sta se na drugi tekmi v skupini 1 v poljskem Lodžu razšli z 1:1. V skupini 3 sta bili prav tako dve tekmi: Črna gora je v Bukarešti premagala Romunijo s 3:0, potem ko je "hat-trick" dosegel Stefan Mugoša, BiH pa v Zenici Finsko s 3:2.

V ligi B nastopa tudi Slovenija, ki je z dvema točkama na zadnje mestu v skupini 4. Norveška je zbrala 10, Srbija sedem, Švedska pa tri točke.