mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Sojenje Kevinu Spaceyu: igralec zanika, da bi spolno napadel 14-letnega fanta

Deli na:
Sojenje Kevinu Spaceyu: igralec zanika, da bi spolno napadel 14-letnega fanta

Kevin Spacey v seriji Hiša iz kart. - Foto: Netflix

Ameriški filmski igralec Kevin Spacey je v ponedeljek na sodišču v New Yorku zanikal, da bi leta 1986 mladoletnega igralca Anthonyja Rappa skušal spolno napasti. Spacey je bil takrat star 26 let, Rapp, ki ga toži, pa 14.

Rapp v tožbi trdi, da ga je Spacey odpeljal domov z zabave, ga dvignil v naročje, položil v posteljo in se ulegel nanj. Oba sta bila menda sicer oblečena in Rapp se je izmuznil ter pobegnil iz hiše. Spacey naj bi šel za njim in ga vprašal ali res želi oditi.

Spacey je na zaslišanju na sodišču dejal, da obtožbe niso resnične. Priznal je, da je Rappa in drugega igralca Johna Barrowmana srečal po svoji predstavi na Broadwayju v igri Long Day's Journey into Night.

Oba je odpeljal na večerjo, v nočni klub in nato v svoje stanovanje, kjer se je spogledoval z Barrowmanom, ki je bil takrat star 19 let, Rapp pa ga ni zanimal, je dejal. Barrowman in Rap naj bi potem skupaj odšla. Barrowman je to potrdil v svoji izjavi.

Rapp je z obtožbami prišel na dan leta 2017 in Spacey je povedal, da ga je to prestrašilo, saj je vedel, da z njim nikjer ni bil nikoli sam. "Nikoli me ni spolno privlačil kakor tudi ne noben drug otrok," je dejal Spacey.

Spacey je pojasnil tudi, da je odraščal v avtoritarni družini. Njegov oče je bil neonacist in nestrpnež, kar je družina skušala skriti pred drugimi. Potem, ko se je začel zanimati za gledališče, naj bi mu oče grozil, češ da se bo spremenil v homoseksualca.

Rapp sicer ni edini, ki je Spaceyja obtožil spolnega nadlegovanja ali napada. Obtožbe so močno okrnile Spacejevev ugled in ustavile dotlej uspešno kariero.