Lauren Hunter Daman Svet24.si

Pred kamero se je ustrelila v vagino

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

Bryan Adams Svet24.si

Bryan Adams pozitiven – že drugič v enem mesecu!

janez jansa pl 3 Reporter.si

Je Janša sodobni Valjhun, ki skuša čim bolj ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Državni HSE plačuje Snežičeve tožbe proti ...

Tanja Ribic 50_01 Odkrito.si

Tanja Ribič: RESNICE ne moreš skriti!

anamarija lampic Ekipa24.si

JO PREPOZNATE? Anamarija Lampič JEMLJE DIH! Naša...

Magazin

Kevina Spaceyja bo spolno nadlegovanje drago stalo: plačati bo moral 31 milijonov dolarjev odškodnine

Deli na:
Kevina Spaceyja bo spolno nadlegovanje drago stalo: plačati bo moral 31 milijonov dolarjev odškodnine

Kevin Spacey v seriji Hiša iz kart. - Foto: Netflix

Ameriški igralec Kevin Spacey bo moral plačati skoraj 31 milijonov ameriških dolarjev produkcijski družbi MRC, ustvarjalki serije Hiša iz kart, v kateri je igral, dokler ga niso odpustili zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju. MRC je v tožbi zahtevala odškodnino, ki je nastala pri seriji po njegovi odpustitvi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Iz dokumentov, ki so dostopni od ponedeljka, je po pisanju AFP razvidno, da je MRC po obtožbah o nadlegovanju Spaceyja odpustil in začel preiskavo, v kateri so ugotovili, da je kršil določila pogodbe in standardov o ravnanju na delovnem mestu.

Val obtožb, ki je ustavil kariero 62-letnika, med drugim znanega tudi iz filma Lepota po ameriško režiserja Sama Mendesa, je sovpadel z vzponom gibanja #MeToo proti spolnemu nadlegovanju in zlorabi, ki ga je sprožil primer vplivnega hollywoodskega producenta Harveyja Weinsteina.

Dvakratni dobitnik oskarja je v petih sezonah Hiše iz kart, ki so jo predvajali na Netflixu, igral brezvestnega ameriškega politika Franka Underwooda, dokler v javnost niso prišle obtožbe o spolnem nadlegovanju. Družba MRC je pojasnila, da o tem ni bila seznanjena.

Pojasnila pa je tudi, da je njegov odhod iz priljubljene serije zahteval reorganizacijo, zaradi katere je prišlo do "znatnih izgub" za podjetje. Iz scenarija so morali umakniti njegov lik in šesto sezono preoblikovati s 13 v šest epizod.

Produkcijska hiša je pravni spor proti Spaceyju začela leta 2019. Igralčevi pravni zastopniki se na prošnjo AFP za komentar niso odzvali.

Loading...