Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kevina Spaceyja bo spolno nadlegovanje drago stalo: plačati bo moral 31 milijonov dolarjev odškodnine

Deli na:
Kevina Spaceyja bo spolno nadlegovanje drago stalo: plačati bo moral 31 milijonov dolarjev odškodnine

Kevin Spacey v seriji Hiša iz kart. - Foto: Netflix

Ameriški igralec Kevin Spacey bo moral plačati skoraj 31 milijonov ameriških dolarjev produkcijski družbi MRC, ustvarjalki serije Hiša iz kart, v kateri je igral, dokler ga niso odpustili zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju. MRC je v tožbi zahtevala odškodnino, ki je nastala pri seriji po njegovi odpustitvi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Iz dokumentov, ki so dostopni od ponedeljka, je po pisanju AFP razvidno, da je MRC po obtožbah o nadlegovanju Spaceyja odpustil in začel preiskavo, v kateri so ugotovili, da je kršil določila pogodbe in standardov o ravnanju na delovnem mestu.

Val obtožb, ki je ustavil kariero 62-letnika, med drugim znanega tudi iz filma Lepota po ameriško režiserja Sama Mendesa, je sovpadel z vzponom gibanja #MeToo proti spolnemu nadlegovanju in zlorabi, ki ga je sprožil primer vplivnega hollywoodskega producenta Harveyja Weinsteina.

Dvakratni dobitnik oskarja je v petih sezonah Hiše iz kart, ki so jo predvajali na Netflixu, igral brezvestnega ameriškega politika Franka Underwooda, dokler v javnost niso prišle obtožbe o spolnem nadlegovanju. Družba MRC je pojasnila, da o tem ni bila seznanjena.

Pojasnila pa je tudi, da je njegov odhod iz priljubljene serije zahteval reorganizacijo, zaradi katere je prišlo do "znatnih izgub" za podjetje. Iz scenarija so morali umakniti njegov lik in šesto sezono preoblikovati s 13 v šest epizod.

Produkcijska hiša je pravni spor proti Spaceyju začela leta 2019. Igralčevi pravni zastopniki se na prošnjo AFP za komentar niso odzvali.