nenad kaluderović. 2jpg Svet24.si

Kdo je moški, ki je ustrelil množičnega morilca...

aladin-4 Svet24.si

Javil se je bosanski deček brez noge z znamenite ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

NATAŠA PIRC MUSAR IN ALEŠ MUSAR Reporter.si

Nataša Pirc Musar je krvavela, njen mož Aleš pa...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Skupina Gadi Njena.si

Slovenska glasbenika osvojila Triglav

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Sodniku grozi suspenz, ker je med tekmo pogledal posnetek in popravil odločitev

Deli na:
Sodniku grozi suspenz, ker je med tekmo pogledal posnetek in popravil odločitev

Foto: Reuters

Nogometni navijači se strinjajo, da včasih šele počasen posnetek kakšne akcije razblini vse dvome o sodnikovi odločitvi. Sodniki pa tega pripomočka ne smejo uporabljati, kar je na svoji koži občutil Argentinec German Delfino. Ker se je posvetoval s stranskim sodnikom, ki je pred tem pogledal posnetek, mu grozi suspenz.

Do zapleta je prišlo na tekmi argentinskega prvenstva med Velezom Sarsfieldom in Arsenalom. Glavni sodnik German Delfino, ki velja za enega najboljših v Južni Ameriki, je sprva zapiskal enajstmetrovko v korist Veleza, Arsenalovemu branilcu Danielu Valencii pa zaradi igranja z roko pokazal drugi rumeni in rdeči karton.

Toda nekaj sekund zatem je stranski sodnik, ki je na enem od zaslonov ob igrišču videl akcijo v ponovljenem posnetku, glavnemu nakazal, da odločitev ni bila pravilna. Z roko je igral nogometaš Veleza, zato je sodnik razveljavil svojo odločitev, preklical najstrožjo kazen in Valencii spet dovolil vstopiti na igrišče.

A odločitev, čeprav je bila pravilna, ni naletela na razumevanje pri argentinski nogometni zvezi (AFA). Po pravilih krovne zveze Fife namreč uporaba video pripomočkov med tekmo ni dovoljena, zato zdaj sodniku grozi prepoved opravljanja sodniškega dela. AFA bo dogajanje preučila v torek.