EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

pct-pogoj, preverjanje, koronavirus Svet24.si

Ogorčenje: v državni zbor vpadli inšpektorji in...

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

Sonja Plešnar Odkrito.si

Ljubezen po domače - Sonja se je zlomila!

Olimpija mm Ekipa24.si

KATASTROFALNA popotnica Olimpije za VEČNI DERBI! ...

Magazin

Sodišče Hrvatu ukazalo premestitev psa, ki z lajanjem para živce sosedi

Deli na:
Sodišče Hrvatu ukazalo premestitev psa, ki z lajanjem para živce sosedi

Foto: Arhiv Reporterja (slika je simbolična)

Puljsko sodišče je včeraj razsodilo, da pes z imenom Medo iz Peroja nedaleč Pulja preglasno laja in moti sosedo, zato ga mora njegov lastnik umakniti iz dvorišča, poročajo hrvaški mediji. Medo je tako postal prvi pes na Hrvaškem, ki ima odločbo sodišča, da preglasno laja.

Sodišče je v razsodbi lastniku naložilo, da mora poskrbeti, da pes z lajanjem ne bo motil sosedov. Hiši sta sicer oddaljeni približno 15 metrov.

Sodišče je pred tem je zavrnilo ponudbo lastnika, da izmerijo hrup, ki naj bi ga z lajanjem povzročal Medo. Zavrnilo pa je tudi zahtevo sosede za 10.549 kun (1388 evrov) odškodnine "zaradi duševnih bolečin", je poročal časnik 24 sata na svoji spletni strani.

Lastnik štiriletnega psa je po razsodbi dejal, da se bo pritožil na odločitev sodišča, ker je prepričan, da Medo ni kriv. Na koncu se je tudi razjokal, navaja časnik.

Prepoved lajanja je zahtevala soseda, ki zatrjuje, da zaradi nenehnega laježa ne more spati, kar da ji povzroča tudi zdravstvene težave. Leta 2014 je sicer doživela možgansko kap. Zatrdila je tudi, da ima videoposnetke, ki dokazujejo, da je pes vsako noč neznosno glasen. Prepričana je tudi, da sosedje namerno dopuščajo psu, da laja pod njenim oknom.

Puljsko sodišče je sicer že lani sprejelo začasni ukrep proti Medu in določilo 20.000 kun (2610 evrov) kazni za njegovega lastnika, če bi zalajal med 20. uro zvečer in 8. zjutraj. Lastnik se je zato odločil, da bo psa čez noč zapiral v hišo, a je vseskozi živel v strahu, da pes ne bi slučajno zalajal, ker bi moral plačati visoko kazen. Sodnica je povedala, da psa ni treba zapirati, a ga je potrebno premestiti stran od sosedine hiše.

Loading...