stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski rokometaši v prvem delu EP 2020 s Švedi, Švicarji in Poljaki

Deli na:
Slovenski rokometaši v prvem delu EP 2020 s Švedi, Švicarji in Poljaki

Foto: Grega Wernig

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na žrebu na Dunaju dobila tekmece na evropskem prvenstvu, ki bo med 9. in 26. januarjem prihodnje leto na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji. Slovenija bo prvi del igrala v skupini F v Göteborgu, v njej so še Švedska, Švica in Poljska.

Slovenija, ki je včerajšnji žreb pričakala v drugem jakostnem bobnu, je imela na dunajskem plesu kroglic v Erste Campusu močno zastopstvo. Žreba so se udeležili predsednik Rokometne zveze Slovenije (RZS) Franjo Bobinac, generalni sekretar RZS Goran Cvijić ter direktor moške reprezentance Uroš Mohorič.

"Naša skupina je solidna, a dejstvo je, da nas v drugem delu tekmovanja čakajo izjemno zahtevni in kakovostni tekmeci. A Slovenija je vedno najbolje igrala proti najboljšim reprezentancam in upam, da bo tako tudi na bližnjem turnirju," je optimistično dejal prvi mož zveze Bobinac.

Podobno je po žrebu razmišljal Mohorič, po njem je dejal: "Z našo skupino v prvem delu tekmovanja smo relativno zadovoljni. V drugem delu nas čaka veliko zahtevnejše delo, naša skupina se namreč križa s skupinama D in E, ki sta po mojem mnenju najmočnejši na evropskem prvenstvu, saj v njih nastopajo takšne velesile, kot so Francija, Danska in Norveška,"

Ekipe bodo v prvem delu zaključnega turnirja, ki bo prvič v zgodovini na sporedu v treh državah in bo na njem nastopilo 24 izbranih vrst, razdeljene v šest skupin s po štirimi reprezentancami, ki bodo igrale na Dunaju ter v Gradcu, Trondheimu, Malmöju in Göteborgu. V drugi del se bosta uvrstili po dve najbolje uvrščeni zasedbi, ki bosta nastopali na Dunaju in v Malmöju, medtem ko bo finalni del na sporedu v Stockholmu.

Slovenija bo v začetku prihodnjega leta enajstič nastopila na zaključnem turnirju stare celine. Doslej najboljšo uvrstitev je dosegla na domačem EP 2004, ko je osvojila odličje srebrnega leska. Na Hrvaškem 2000 je osvojila peto, v Srbiji 2012 šesto, v Švici 2006 osmo, na Portugalskem 1994 in na Norveškem 2008 deseto, v Španiji 1996 in v Avstriji 2010 enajsto, na Švedskem 2002 12., na Poljskem 2016 pa 14. mesto.

* Skupina A (Gradec):
Hrvaška
Belorusija
Črna gora
Srbija

* Skupina B (Dunaj):
Češka
Severna Makedonija
Avstrija
Ukrajina


* Skupina C (Trondheim):
Španija
Nemčija
Latvija
Nizozemska

* Skupina D (Trondheim):
Francija
Norveška
Portugalska
BiH

* Skupina E (Malmö):
Danska
Madžarska
Islandija
Rusija

* Skupina F (Göteborg):
Švedska
Slovenija
Švica
Poljska