feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Magazin

Slovenski rokometaši hočejo popoln zaključek prvega dela prvenstva: pasti morajo še Švicarji!

Deli na:
Slovenski rokometaši hočejo popoln zaključek prvega dela prvenstva: pasti morajo še Švicarji!

Foto: Reuters

Slovenska moška rokometna reprezentanca je navdušila na uvodnih tekmah skupinskega dela evropskega prvenstva v Avstriji ter na Norveškem in Švedskem, po zmagah nad Poljsko in Švedsko pa jo danes v Göteborgu čaka še tekma s Švico, ki se bo pričela ob 18.15.

Slovenskim rokometašem uvodni zmagi nad povprečnimi Poljaki in kakovostnimi Švedi nista zaenkrat prinesli niti napredovanja v drugi del. Pot v Malmö, ki bo gostil drugi del zaključnega turnirja in tekmi z Norvežani ter Portugalci iz skupine D ter dvema najboljšima iz skupine E, jim lahko prepreči visok poraz s sedmimi goli proti Švicarjem, kar pa je glede na prikazano malo verjetno.

Sloveniji pot v Malmö zagotovo prinašata zmaga ali neodločen izid proti Švici. Drugi del evropskega prvenstva slovenskim fantom ne bi vzel niti poraz, a bi bila v tem primeru pomembna končna razlika med danimi in prejetimi zadetki, obenem pa bi dve točki nujno morala vpisati tudi Švedska.

V tem primeru bi prišlo do kroga treh ekip s po štirimi točkami. Poraz z največ sedmimi goli bi v drugi poslal Slovenijo in Švedsko, v primeru poraza z osmimi goli pa bi si napredovanje zagotovili Švica in Švedska.

A varovanci Ljubomirja Vranješa ne mislijo zlorabiti tega 'luksuza', današnjo tekmo z rokometaši iz dežele sira in čokolade nameravajo odigrati odgovorno in se v Malmö podati s 100-odstotnim izkupičkom ter si nato proti zahtevnim tekmecem izboriti nastop na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev za letošnje poletne olimpijske igre v Tokiu.

loading...
Loading...