klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski odbojkarji proti Francozom začenjajo boj za OI v Tokiu

Deli na:
Slovenski odbojkarji proti Francozom začenjajo boj za OI v Tokiu

Foto: Michele Benda

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo danes ob 20.30 uri začela kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah v Tokiju. Njen prvi tekmec v poljskem Gdansku bo Francija, ki je po mnenju strokovnjakov favorit, a Slovenci bodo storili vse, da presenetijo.

"Francozi so skupaj s Poljaki tukaj zagotovo favoriti. Za seboj imajo več nastopov, več težkih tekem, višje so uvrščeni tudi na jakostni lestvici ter imajo več medalj z velikih tekmovanj kot mi. Ne glede na to bomo poskušali narediti vse, da si zagotovimo zmago na prvi tekmi. Seveda se pričakuje težka tekma, saj so Francozi tehnično najboljša ekipa na svetu. Vrhunsko igrajo na sprejemu in v obrambi, zato bomo morali dobro pritisniti s servisom, da jih oddaljimo od mreže in tako dobimo priložnost za protinapade, igro v bloku in obrambi. Verjamemo, da lahko prikažemo kvalitetno odbojko in če bomo uspeli igrati dobro odbojko dlje časa kot oni, bomo na koncu zelo veseli," je dejal kapetan slovenske reprezentance, Tine Urnaut.

Francoski selektor, Laurent Tillie, se zaveda kvalitete slovenske ekipe in je prepričan, da njegovo izbrano vrsto čaka težka naloga: "Poznamo vrednost slovenske ekipe in posameznih igralcev. Za nas bo to zelo pomembno srečanje. Mislim, da je slovenska reprezentanca, podobno kot francoska, zelo napredovala v zadnjih štirih letih. Mi smo na evropskem prvenstvu leta 2015 imeli malo več sreče kot Slovenija. Sedaj se bomo zopet srečali, sicer na drugem tekmovanju, a je slednje prav tako na zelo visoki ravni, zato verjamem, da nas čaka dobra tekma. Seveda si želim, da bi zmagali, vendar je zelo težko napovedati zmagovalca."

Tekma s Francijo bo na sporedu jutri, ob 20.30 uri, že pred tem, ob 17. uri, bosta medsebojno srečanje odigrali Poljska in Tunizija.