Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski odbojkarji danes za finale EP

Deli na:
Slovenski odbojkarji danes za finale EP

Foto: Bobo

Slovenske odbojkarje na evropskem prvenstvu čaka poslastica, v Sofiji se bodo merili z Italijani, dvoboj bo odločal o tem, kdo bo prvi finalist evropskega prvenstva. Sloviti tekmec in polna dvorana bo Slovencem pravi izziv, ki pa se ga ne bojijo, da ne bi pokazali dobre odbojke in če se ponudi priložnost, premagali še enega odbojkarskega velikana.

Doslej se je le dvema slovenskima reprezentancama v ekipnih športih uspelo uvrstiti v polfinale velikega tekmovanja, rokometašem celo dvakrat, na EP v Ljubljani so bili drugi, na svetovnem prvenstvu v Španiji četrti, četrto mesto so zasedli tudi košarkarji na EP na Poljskem.

Odbojkarji so že zdavnaj presegli vsa pričakovanja na prvenstvu, a v polfinalu ne nameravajo obstati. Obljubljajo boj za vsako žogo, trdijo, da bodo pustili srce na igrišču, ali bo to dovolj, pa bo potrebno počakati do konca tekme, ki se bo v Sofiji začela ob 16.45 uri.

Slovence bo spodbujalo kar nekaj navijačev. Predvidevanja obetajo, da bo v Armeec Areni vsaj 250 Slovencev, ki jim bodo po napovedih pri navijanju pomagali tudi domači ljubitelji odbojke, pri katerih so Slovenci pridobili veliko simpatij.

Fantje iz obeh ekip se dobro poznajo, saj kar pet pomembnih členov slovenske ekipe igra, oziroma je igralo v italijanskih klubih, še nekaj igralcev se je z njimi že srečavalo na tekmah najvišje ravni. Najbolj pa italijansko moštvo zagotovo pozna slovenski selektor Andrea Giani, ki je z Italijo osvojil tri naslove svetovnih prvakov, v Italiji vodi Verono, v reprezentanci pa je bil tudi pomočnik selektorja.

Giani poudarja, da je Italija odlična ekipa in goji podoben slog kot Poljska, ki jo je Slovenija premagala v četrtfinalu. Predvsem ga zanima igra Slovenije, ki v polfinale ni prišla slučajno. "Moramo verjeti v zmago in tudi verjamemo, po zadnjih zmagah smo polni samozavesti," meni Giani.

Kapetan Tine Urnaut pravi, da ekipo Italije pozna bolje kot druge, saj večina Slovencev igra oziroma je igrala v italijanskem prvenstvu. Motiv je velikanski, proti Italiji se bo še dodatno povečal.