Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski košarkarji pred tekmo življenj: s Srbijo za evropski prestol!

Deli na:
Slovenski košarkarji pred tekmo življenj: s Srbijo za evropski prestol!

Foto: Fiba

Slovenija je v pričakovanju največjega športnega spektakla v njeni zgodovini - ob 20.30 veliki finale Eurobasketa 2017: Slovenija - Srbija.

Slovenija je v pričakovanju največjega športnega spektakla v njeni zgodovini. Goran Dragić, Luka Dončić in ostali izbranci selektorja Igorja Kokoškova si lahko zagotovijo športno nesmrtnost, če bodo v današnjem finalu, ki se bo v Istanbulu začel ob 20.30, premagali Srbijo in postali evropski prvaki.

Ugoden je občutek, ko pred finalom tako velikega tekmovanja, veš, da je Slovenija favorit in da bo skušala košarkarska velesila Srbija storiti praktično nemogoče, preprečiti veliko slavje tisočih Slovencev v Istanbulu in dveh milijonov pred televizijskimi ekrani.

Slovenski košarkarji so vse od zmage v polfinalu proti Španiji odločeni, da si nadenejo okoli vratu zlato medaljo.



"Zelo smo motivirani, sploh ker gre za finale in tako zgodovinsko priložnost. Mi smo pripravljeni," pravi Luka Dončić, kapetan Goran Dragić pa poudarja: "Prav je, da smo samozavestni. Tekma bo zanimiva, zelo dobra za navijače. Mislim, da bo dvorana polna in zelo se je veselim."

Finale v dvorani Sinan Erdem si bo ogledala tudi slovenska politična in gospodarska elita. Na čelu bo predsednik vlade Miro Cerar, spremljala ga bosta zunanji in gospodarski minister, Karl Erjavec in Zdravko Počivalšek, ob močni in številčni gospodarski odpravi pa bo na tekmi tudi župan Ljubljane Zoran Janković s svojo delegacijo.

Pred finalom, ki si ga bo v Ljubljani moč ogledati tudi na velikem zaslonu na Kongresnem trgu, sicer pa še po mnogih drugih lokacijah po Sloveniji, je na sporedu še tekma za tretje mesto med Španijo in Rusijo.