reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenska voda na zlate palme

Deli na:
Slovenska voda na zlate palme

Niko Huber - Foto: Mateja J. Potočnik

Cana Royal Water je butična ustekleničena voda, ki izvira v okolici kraja Nuskova na Goričkem. Madžari v Ogrskem delu dvojne monarhije so pred več kot 100 leti izvir iz Nuskova imenovali kar »kiraly forras« oziroma kraljevi izvir a je niso začeli polniti. Niko Huber, prvi slovenski vinski sommelier pa je v tej vodi videl poslovno priložnost in izziv. Projekt je začel uresničevati leta 2007. Prva ustekleničena voda iz nove vrtine je luč sveta ugledala leta 2019.

Pijejo jo oskarjevci, šejki, najbogatejši Zemljani, s to vodo se je odžejala nominiranka za Nobelovo nagrado za mir. Stregli so jo v Cannesu, Monte Carlu, Benetkah. Huber pravi, da je bilo vredno čakati 11 let od končane vrtine do prve steklenice.

V novi številki Reporterja pišemo zakaj je od prvih raziskav in začetka projekta leta 2007 trajalo kar 12 let do prvih steklenic. Kaj so na državni instituciji po petih letih odgovorili Huberju v zvezi s prošnjo za koncesijo za črpanje vode.


Razkrijemo kaj so v tem času počeli ustanovitelj in partnerji in zakaj so zdaj zelo cenjeni med prebivalci kjer imajo polnilnico.

Voda je zaradi svoje sestave edinstvena na svetu. Ime je povezano s sestavo, obstaja pa celo božja vez o kateri povemo več v novem Reporterju, kjer smo se med drugim bolj podrobno posvetili tudi vodi sami kot taki in kako je vplivala na človeštvo in razvoj. Že pred stoletji so bili ljudje za določeno vodo pripravljeni plačati veliko in jo tudi tovoriti od oddaljenih izvirov. Niko Huber razkriva kje si nadvse želijo piti vodo CANA WATER ROYAL in kako je majhno slovensko podjetje premagalo eno največjih multinacionalk na svetu.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24