navadni udav, kača Svet24.si

FOTO: V kavču šokiranega krajana gomazela skoraj...

ženska doma Dobra karma

To so načini, da slabe energije iz doma izženete...

karaoke (5) Svet24.si

Seksi kravata, stranska vloga, rdeča šminka in ...

zasežena-droga Svet24.si

FOTO: V finalni akciji 460 kriminalistov in ...

strah Dobra karma

Strah in 12 astro znakov - Bike skrbi denar, ...

tanja žagar Njena.si

Tanja Žagar ni več doma

Nuša Rojs in Matej Mlađenović Njena.si

Nuši Rojs so se pravkar uresničile sanje!

Magazin

Slovenija med 40 najlepšimi državami na svetu

Deli na:
Slovenija med 40 najlepšimi državami na svetu

Bohinjsko jezero v jeseni. - Foto: Profimedia

Priznan svetovni potovalni magazin Conde Nast Traveller je na svojo listo 40 najlepših držav na svetu uvrstil tudi tri balkanske države: Slovenijo, Hrvaško in Črno goro. O Sloveniji je zapisal, da ponuja vse po malem, posebej pa je izpostavil slovenske Alpe, smaragdno zeleno Blejsko jezero in gozdove.

V magazinu je mogoče prebrati, da je Slovenija umeščena med Italijo in Avstrijo, da ima svoj delček Alp in vrata v Mediteran. "Zdi se, da ima Slovenija vsega po malem," navajajo avtorji.

Kot ugotavljajo, so Julijske Alpe osupljive iz vseh zornih kotov, "posebej impresivne pa so kot ozadje smaragdnozelenih voda Blejskega jezera".

Posebej izpostavljajo tudi lepoto slovenskih gozdov, "ki pokrivajo polovico površja države" in s paleto odtenkov zelene, "olivno zeleno, jabolčno zeleno, neonsko zeleno, rumenozeleno, temno zeleno, kaki zeleno, mint zeleno, morsko zeleno", "spominjajo na ročno prešito odejo".

Conde Nast Traveller na seznam 40 najlepših držav na svetu umešča tudi Hrvaško, ki jo opisuje kot deželo apnenčastih jam, valovitih polj in belih prodnatih plaž", in Črno goro, ki se lahko pohvali, kot je zapisal pesnik George Gordon Byron, z "najlepšim srečanjem kopnega in morja".

Na listi 40 najlepših držav so še Nova Zelandija, Kostarika, Avstralija, Kenija, Tajska, Japonska, Islandija, Avstrija, Dominikanska republika, Kanada, Norveška, Švica, Mauritius, Španija, Mehika, Grčija, Namibija, Finska, Čile, Filipini, Portugalska, Ciper, Venezuela, Bocvana, Oman, Nepal, Brazilija, Sejšeli, Peru, Šrilanka, ZDA, Italija, Turčija, Južna Afrika, Indija, Maroko in Kolumbija.

loading...
Loading...