Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenci iz Rusije brez točk

Deli na:
Slovenci iz Rusije brez točk

Foto: Martin Metelko

Slovenska nogometna reprezentanca je v Sočiju na drugi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 izgubila proti Rusiji z 1:2 (1:2).

* Stadion Fišt, gledalcev 13.008, sodniki: Di Bello, Costanzo, Passeri (vsi Italija).
* Strelca: 1:0 Dzjuba (26.), 2:0 Dzjuba (35.), 2:1 Iličić (36.).
* Rusija: Šunin, Kudrjašov, Džikija, Semenov, Fernandes, Kuzjajev, Odzojev, Golovin (od 49. Mirančuk), Žirkov (od 68. Karavajev), Žemaletdinov (od 86. Muhin), Dzjuba (od 86. Zabolotnij).
* Slovenija: Oblak, Balkovec, Mevlja, Blažič, Stojanović (od 62. Skubic), Kurtić, Bijol (od 62. Vetrih), Lovrić (od 86. Zahović), Zajc (od 75. Bohar), Iličić, Šporar (od 75. Vučkić).
* Rumeni kartoni: Golovin, Kudrjašov, Mirančuk; Mevlja, Zahović.
* Rdeči karton: /.

Slovenski nogometaši so po velikem slavju proti Hrvaški gostovali v olimpijskem Sočiju oziroma Adlerju. Na stadionu Fišt so si kljub novemu koronavirusu tekmo v živo ogledali tudi gledalci, saj je, kar zadeva korono, ob Črnem morju precej sproščeno vzdušje.

Na tribunah je bila tudi peščica slovenskih privržencev, ki delajo v krasnodarski regiji, ti pa so videli poraz svoje izbrane vrste, tretjega na šesti medsebojni tekmi z Rusi (ob dveh zmagah in remiju).

Izbrance Matjaža Keka v torek čaka še tretja marčevska preizkušnja, in sicer gostovanje na Cipru, kjer pa zaradi kartonov ne bo mogel igrati Miha Mevlja. Namesto njega bo bržčas vskočil Kenan Bajrić.

V uvodu tekme sta si obe vrsti priigrali nekaj delnih priložnosti, v deveti minuti pa je moral Jan Oblak prvič resneje posredovati po strelu Rifata Žemaletdinova iz bližine Malce z desne strani. Le malce zatem je moral posredovati še po poskusu Georgija Džikije z leve strani.



V 20. minuti je zgrešil cilj Mario Fernandes, Slovenci pa so bili sicer enakovreden tekmec, a jim domači niso pustili zaključnih strelov. So pa v 26. minuti do novega prišli Rusi, Artjom Dzjuba je z 12, 13 metrov sprožil in ugnal Jana Oblaka za 1:0.

V 32. minuti je Slovenija, ki je prejela šele svoj drugi zadetek na zadnjih desetih tekmah, le prišla do strela, a je Josip Iličić malce izven kazenskega prostora meril previsoko.

V 35. minuti so gosti doživeli nov šok. Najprej je Aleksandr Golovin zadel prečko slovenskih vrat, nato pa je do žoge spet prišel Dzjuba in dosegel svoj 29. gol v državnem dresu za 2:0. Tako je vse bližje ruskemu rekorderju Aleksandru Keržakovu (30). Še iz časov Sovjetske zveze je sicer na vrhu Ukrajinec Oleg Blohin z 42 goli.

Slovenci so se hitro vrnili v igro, v 36. minuti je namreč Josip Iličić s polvolejem s slabih 20 metrov zmanjšal zaostanek na 1:2, potem ko je zadel po podaji Mihe Zajca, ki je tokrat dobil priložnost v začetni enajsterici. V 42. minuti je bil pred vrati Rusov malce "prekratek" Andraž Šporar, tako da so Rusi na glavni odmor šli s prednostjo.

V drugem polčasu je v 51. minuti najprej nenatančno meril Jurij Žirkov, deset minut pozneje pa je s strelom z roba kazenskega prostora žogo malce čez gol poslal Žemaletdinov.

V 67. minuti je po dolgem času zagrozila tudi Slovenija, Iličićev poskus v kazenskem prostoru pa je ustavil Anton Šunin. Na drugi strani je v 70. minuti po napaki Nejca Skubica do stela z leve iz bližine prišel Vjačeslav Karavajev, Oblak pa je bil na mestu.

Slovenija je ob koncu iskala vsaj izenačenje, a ji ni uspelo resneje ogroziti domačega vratarja, tako da se Kekovi izbranci na Ciper odpravljajo z zmago in porazom s prvih dveh tekem.