Revija Reporter
Magazin

Hokejisti Olimpije državni prvaki: "Ta ekipa je nora, tega še nisem videl, fantje so kot levi"

STA

26. apr. 2019 6:00

Deli na:

Hokejisti SŽ Olimpije so postali državni prvaki.

Bobo

Hokejisti SŽ Olimpije so postali državni prvaki, potem ko so na povratni tekmi finala v Ljubljani premagali Sij Acroni Jesenice s 5:2 (1:1, 1:1, 3:0). Prvo tekmo so Gorenjci dobili s 4:2.

* Dvorana Tivoli, gledalcev 4500, sodniki: Ofner, Piragić, Hribar in Markizeti.
* Strelci: 1:0 Chvatal (10.), 1:1 Pance (Bašič (11.), 2:1 Pešut (Čepon, Simšič, 22.), 2:2 Gagnon (Čimžar, Tavželj, 33.), 3:2 Zajc (Čimžar, Tavželj, 44.), 4:2 Zajc (Koren, Mušič, 50.), 5:2 Jezovšek (Koren, Mušič, 55.).
* Kazenske minute: SŽ Olimpija 12, Sij Acroni Jesenice 6.

Olimpija je v finalu državnega prvenstva prišla do svojega prvega naslova od leta 2016. Na zadnji tekmi finala sta imeli obe ekipi priložnost za slavje, v zadnji tretjini pa so gostitelji s tremi goli izničili in preobrnili zaostanek in potek tekme.

Prva tretjina se je končala neodločeno, potem ko je v 11. minuti z igralcem manj po protinapadu zadel Aljaž Chvatal. Vodstvo Ljubljančanov pa je trajalo vsega 17 sekund, takoj zatem je na drugi strani iz bližine zadel Eric Pance.

Takoj po začetku druge tretjine so Ljubljančani povedli, pred golom se je lepo znašel Žiga Pešut. Jeseničani so izenačili v 33. minuti, potem ko je ob igri z igralcem več zadel Mathieu Gagnon, ko je spravil plošček v mrežo skoraj iz mrtvega kota z desne strani.

Zeleno-beli so si upanje vrnili v 50. minuti, ko je Zajc zadel za 4:2, na veselje polnih tivolskih tribun pa je v 55. minuti Žan Jezovšek zadel za 5:2.

Izjave po drugi finalni tekmi hokejskega državnega prvenstva:

* Jure Vnuk, trener SŽ Olimpije: "Dve lovoriki v nekaj dneh, pa tretja v sezoni. Ta ekipa je nora, tega še nisem videl, fantje so kot levi. Navdušen sem. Mi smo načrtovali, da bomo mleli celotno tekmo. Danes se nam je izšlo, morda so Jeseničani nehali verjeti, kar je bila voda na naš mlin. Smo izredno utrujeni, imamo veliko poškodb, igrali smo z zlomljenimi prsti, poškodovanimi preponami, polomljenimi ključnicami ... a ta ekipa je nekaj neverjetnega, dihali smo eden za drugega. Takšno sezono bo težko ponoviti, ekipa je res srčna in mi se ne predamo. Še največje težave smo imeli, kadar smo vodili."

* Sašo Rajsar, igralec SŽ Olimpije: "Pozna se značaj ekipe. Najboljši smo, ko nam je najtežje. Že na Jesenicah sem rekel, da je to najboljše, da smo izgubili za dva gola, tako bomo vsaj igrali hokej. Mi smo jih morali loviti, kot ekipa smo ugotovil, da raje lovimo kot branimo. Kaj je odločilo? Mogoče značaj, zmagovalna miselnost, na koncu koncev pa se je poznalo, da smo vsi utrujeni. A na koncu smo imeli teh 20 minut, zbrali smo se, imeli smo še to zadnjo tretjino in to smo izkoristili."

* Marcel Rodoman, trener Sija Acronija Jesenic: "Prekratki smo bili na obeh frontah. Mogoče je bila največja razlika v samozavesti, če bi primerjal Olimpijo z nami. Dolgo smo čakali zmagovalno mentaliteto, našli smo jo, pa smo bili prekratki v Brunicu v najbolj ključnem delu. Danes pa očitno tudi. Ne znam točno povedati, zakaj. Ko smo šli po drugi tretjini nazaj ven, je bilo videti vse v redu ... potem pa nas je gol Zajca odrezal, samozavest je padla in smo čisto poniknili. Premalo je bilo zmagovalne miselnosti, zakaj pa smo jo izgubili, pa ne znam povedati."

* David Rodman, igralec Sija Acronija Jesenic: "Mislim, da niti prve niti druge tekme v finalu nismo igrali tako, kot znamo. Sicer smo imeli po prvi tekmi in po dveh tretjinah dober rezultat, zadnjo tretjino pa ne vem ... začeli smo v krču, pustili smo, da so oni vodili igro, ko so dali en gol, so dobili krila in kaj naj rečem ... Na koncu so zasluženo zmagali. Mislim, da če bi nam uspelo premagati Pustertal v polfinalu alpske lige, bi bila to serija na sedem tekem in bi bila veliko bolj gledljiva, pa tudi naša igra je bila na višji ravni in takrat bi mi zmagali."