martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno delate ...

alec baldwin, hilaria baldwin Svet24.si

Zvezdnikova žena doživela še drugi spontani splav

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Kmalu bodo plače višje, a tudi računi

Vili Resnik-iskreno Nova Dobra karma

"Kaj sem preživljal kot otrok v reji, si ljudje ...

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

Magazin

Slovenca osvojila Španijo: Pogačar dobil etapo, Roglič tik pred skupno zmago

Deli na:
Slovenca osvojila Španijo: Pogačar dobil etapo, Roglič tik pred skupno zmago

Primož Roglič

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je vzdržal tudi zadnje vzpone na 20. etapi in ostaja oblečen v rdeči majici vodilnega v skupni razvrstitvi španske pentlje. Odlično se je odrezal tudi Tadej Pogačar (UAE Team Emirates). Komendčan je v slogu velikih šampionov s samostojnim pobegom dobil zadnjo gorsko etapo letošnje Vuelte.

Pogačar je postal prvi kolesar, ki je dobil tri etape na letošnji Vuelti. Za mladim Komendčanom je res izjemna dirka po Španiji. Na svoji prvi Vuelti je dobil tri zahtevne gorske etape, deveto, 13. in zdaj še 20. etapo. Ves čas se je uvrščal v prvo deseterico, kar ga je visoko izstrelilo tudi v skupnem seštevku.

Dvajsetletnik je na predzadnji etapi znova osvojil belo majico najboljšega mladega kolesarja letošnje Vuelte, ki mu jo je v 18. etapi slekel Kolumbijec Miguel Angel Lopez (Astana), ki tokrat ni dohajal mladega slovenskega matadorja, velikega zmagovalca predzadnje etape.

Preudarno je predzadnjo etapo odpeljal tudi Roglič, ki je ubranil veliko prednost za skupno zmago.

Zasavca le še ravninska nedeljska etapa dolga 106 kilometrov in 600 metrov s parado v Madridu loči od zgodovinske zmage na Vuelti. Te mu več nihče ne more vzeti.

Roglič je z zaostankom ena minuta in 41 sekund na 20. etapi osvojil peto mesto. Izzivalec za skupno zmago Španec Alejandro Valverde (Movistar) je sicer prišel v cilj etape na drugem mestu, za Pogačarjem je znižal zaostanek na 1,32 minute, a v skupnem seštevku več ne more ogroziti Rogliča.

loading...
Loading...