Revija Reporter
Magazin

Skrivna moč Slovenke: je Melania res glavna kadrovnica v Beli hiši?

Biserka Karneža

1. feb. 2020 6:00 Osveženo: 7:21 / 01. 2. 2020

Deli na:

Donald in Melania Trump.

Profimedia

Da ima Melania Trump več moči in vpliva nad Donaldom Trumpom kot katerikoli drug član Trumpove družine ali vlade, ni le mnenje Kate Benett, novinarke CNN, ki jo o Melanii Trump izdala odmevno in neavtorizirano biografijo.

O izjemnem vplivu Melanie na njenega moža, ki daleč presega kar je vidno javnosti, je prepričan tudi Jean –Bernard Cadier, avtor knjige Neron v Beli hiši francoske založba De l'Archipel.

O tem, da je Melania ena redkih z resničnim vplivom na ameriškega predsednika, je potrdil Christopher Ruddy, predsednik vodilne medijske družbe Newsmax Media ter dolgoletni ožji Trumpov privrženec in svetovalec. Ruddy je povedal, kako mu je predsednik Trump v skupnih pogovorih pogosto pripovedoval o stališčih Melanie.

Ob tem velja spomniti, kaj je Donald Trump dejal za New York Post po poroki z Melanio leta 2005: »Pokazala je, da je lahko ženska, ki jo potrebujem ob svoji strani. Skupaj sva že pet let in zame je bilo to pet najuspešnejših let. To zagotovo nekaj pomeni.«

Drži, da Melania nikakor ne more vplivati na moževe tvite, a so si poznavalci razmerij moči v Beli hiši edini, da Melania ob svojem možu še zdaleč ne pooseblja zgolj lepe figure. Bistvo njene moči je v skritih mislih, za katere nihče ne more izvedeti.