kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Sevilla v drugem polčasu povozila Liverpool in že tretjič zapored zmagala v evropski ligi

Deli na:
Sevilla v drugem polčasu povozila Liverpool in že tretjič zapored zmagala v evropski ligi

Foto: Getty Images

Nogometaši Seville so v finalu evropske lige v Baslu premagali Liverpool s 3:1 (0:1) in tako še tretjič zapovrstjo osvojili to tekmovanje.

* Stadion St. Jakob Park, gledalcev 38.500, sodniki: Eriksson, Klasenius in Wärnmark (vsi Švedska).
* Strelci: 0:1 Sturridge (35.), 1:1 Gameiro (46.), 2:1 Coke (64.), 3:1 Coke (72.).
* Sevilla: Soria, Mariano, Rami (od 77. Kolodziejczak), Carrico, Escudero, Krychowiak, N'Zonzi, Banega (od 90. Cristoforo), Coke, Vitolo, Gameiro (od 89. Iborra).
* Liverpool: Mignolet, Clyne, Kolo Toure (od 82. Benteke), Lovren, Moreno, Can, Milner, Lallana (od 73. Allen), Firmino (od 69. Origi), Coutinho, Sturridge.
* Rumeni kartoni: Vitolo, Banega, Rami, Mariano; Lovren, Origi, Clyne.
* Rdeči kartoni: /.

Sevilla je poskrbela za zgodovinski dosežek. Tretjič zapovrstjo je osvojila evropsko ligo, ob tem pa petič slavila v tem tekmovanju (prej znanem še kot pokal Uefe).

Sevilla je bila že doslej rekorderka tekmovanja s skupno štirimi naslovi, najboljša je bila v letih 2006, 2007, 2014 in 2015, v finalu pa je predvsem po zaslugi drugega polčasa svoj ugled še povečala.

Liverpool, ki se lahko pohvali s tremi tovrstnimi lovorikami, in sicer iz let 1973, 1976 in 2001, je bil v prvem delu boljši, v drugem pa je deloval precej nebogljeno proti prerojenim Špancem.

V prvem polčasu so prvi dve priložnosti imeli prav Angleži, v osmi minuti je Emre Can od daleč sprožil, David Soria pa se je izkazal z lepo obrambo, nato pa je Daniel Sturridge, ki se je že pred tem znašel v obetavnih situacijah, v 26. minuti prav tako poskrbel, da se je španski vratar izkazal.

V 32. minuti je Sevilla prvič resneje zagrozila, ko je malce zgrešil Kevin Gameiro. Tri minute zatem pa so Liverpoolčani povedli, ko je z roba kazenskega prostora zadel Sturridge.

Že po nekaj sekundah drugega dela pa so Andaluzijci izenačili, Mariano je podal pred gol do Gameira, ki je žogo le poslal v prazno mrežo. Seviljski nogometaši so nato nadaljevali ofenzivo, ki se jim je bogato poplačala.

Najprej je Gameiro zapravil še dve priložnosti, v 64. minuti pa je Victor Vitolo podal do Cokeja, ki je zadel z roba šestnajsterca za 2:1. Osem minut pozneje je Sevilla povedla s 3:1, ko je Coke v mrežo potisnil odbito žogo in tako potrdil nov naslov za andaluzijsko ekipo.