testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Severna Koreja zdaj zaradi filma Intervju tudi grozi Berlinalu

Deli na:
Severna Koreja zdaj zaradi filma Intervju tudi grozi Berlinalu

Foto: Reuters

Severna Koreja je napovedala neusmiljeno kazen, če bo satirični film Intervju prikazan na mednarodnem filmskem festivalu v Berlinu. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je Berlinalu zagrozila kljub dejstvu, da film ni vključen v program letošnje izdaje.

ZDA in Nemčija "bi morali nemudoma prenehati farso s predvajanjem protikorejskega filma na festivalu", je stališče zunanjega ministrstva navedla severnokorejska tiskovna agencija KCNA.

"Tisti, ki se lotevajo terorističnih dejanj in se zavezujejo k politično motiviranim provokacijam, ter tisti, ki se jim pridružijo pri kršenju suverenosti in dostojanstva Demokratične ljudske republike Koreje, ne bodo nikoli ušli neusmiljeni kazni," je povzela dpa.

Komedija s Sethom Rogenom in Jamesom Francom v glavnih vlogah pripoveduje zgodbo dveh nesrečnih ameriških novinarjev, ki ju CIA vplete v poskus atentata na severnokorejskega voditelja Kim Jong Una. Za predvajanje na letošnjem Berlinalu, ki bo potekal v začetku prihodnjega meseca, film ni predviden. Film z letnico 2014 naj bi sicer nemški kinematografi začeli prikazovati prvi dan festivala, 5. februarja.

Severna Koreja je Intervju že lani opredelila za vojno dejanje. Hekerske napade na ameriško produkcijsko družbo Sony Pictures, pod okriljem katere je nastal, in grožnje kinematografom, ki bi film predvajali, so v ZDA povezali prav s Severno Korejo.