bik Svet24.si

Od večne zvestobe do hude trme: Biki v sebi ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

F296REFERENDUM04Z Necenzurirano

Če smo na referendumu odločali o RTV, pa dajmo ...

ivan zidar grob pl Reporter.si

Skrivni zaklad Ivana Zidarja: razkrivamo ...

xavi Ekipa24.si

Ogorčenje pri Barceloni še pred el clasicom! ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Sedmi del Vojne zvezd po zaslužku že na tretjem mestu lestvice vseh časov

Deli na:
Sedmi del Vojne zvezd po zaslužku že na tretjem mestu lestvice vseh časov

Foto: 2i Film

Novi del sage Vojna zvezd: Sila se prebuja je dosegel nov finančni uspeh. Potem ko je film, ki je premiero doživel decembra lani, v rekordnem času zaslužil milijardo dolarjev, se je ta konec tedna zavihtel na tretjo mesto filmov z največjim zaslužkom od prodaje vstopnic na globalni ravni.

Sedmi del Vojne zvezd je po najnovejših podatkih ustvaril že za 1,73 milijarde dolarjev prihodkov, s čimer je prehitel akcijsko znanstvenofantastično pustolovščino Jurski svet, ki je ustvarjalcem prinesla 1,67 milijarde dolarjev zaslužka. Na prvih dveh mestih sta filma Avatar in Titanik z 2,79 milijarde oziroma 2,19 milijarde dolarjev zaslužka.

Vojna zvezd: Sila se prebuja je minuli konec tedna ustvarila 145,9 milijona dolarjev zaslužka, od tega 53 milijonov dolarjev na Kitajskem, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili iz filmskega studia Disney. Na Kitajskem so prav ta konec tedna začeli predvajati ta akcijski znanstvenofantastični spektakel.

Dogajanje sedmega dela Vojne zvezd v režiji J. J. Abramsa je postavljeno 30 let po dogodkih, ki so se zgodili v Vrnitvi Jedija iz leta 1983. Film spet predstavlja like Luka Skywalkerja, princese Lee in Hana Sola iz originalne trilogije Georga Lucasa, ki so jih tudi tokrat upodobili Carrie Fisher, Harrison Ford in Mark Hamill.