ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

1_isaac palma otrok Svet24.si

Isaac Palma: "V Sloveniji otroke vzgajate bolj ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Magazin

Se hočete po Dubrovniku sprehajati v kopalkah? Potem boste plačali kazen

Deli na:
Se hočete po Dubrovniku sprehajati v kopalkah? Potem boste plačali kazen

Foto: Bobo

Mestna uprava Dubrovnika bo uvedla kazni za osebe, ki se bodo sprehajale v kopalkah po starem mestnem jedru, je potrdil namestnik dubrovniškega župana Željko Raguž. Kot je izpostavil, bodo s 1000 kunami (133 evrov) kaznovali tiste, ki bodo prihajali v dubrovniške obzidje neprimerno oblečeni.

Raguž je za hrvaško televizijo v četrtek zvečer dejal, da bodo tisti, ki jih bodo sankcionirali zaradi neprimernih oblačil, lahko kazen plačali tudi na kraju dogodka. V tem primeru bo kazen znašala 500 kun (66,5 evra).

Kot so pojasnili v mestni upravi, so lani imeli več slabih izkušenj s posamezniki, ki so se z minimalističnimi kopalkami sprehajali v starem mestnem jedru. Zato so se odločili, da bodo prepovedali gibanje v zgodovinskem delu mesta brez oblek, delov oblek ali v kopalkah. Določili so tudi višino kazni. Prepoved bodo uvedli do letošnjega poletja.

Podobne prepovedi imajo tudi v nekaterih manjših turističnih mestih na Hrvaškem, kot sta Vrbnik na otoku Krku, Novalja na otoku Pagu in Podgora pri Makarski.

Na cerkvah v središču starega Dubrovnika so že table z obvestili o prepovedanem vstopu v sakralne objekte v neprimernih oblačilih. Podobne table naj bi do poletja izobesili tudi na vhodih v dubrovniško obzidje.

Poleg kazni za sprehajanje v kopalkah so občinsko zakonodajo v Dubrovniku dopolnili tudi s prepovedjo vožnje motornih vozil v conah za pešce. Kazni za tovrstne prekrške bodo med 1000 in 10.000 kun (med 133 in 1330 evrov).

loading...
Loading...