Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Se hočete po Dubrovniku sprehajati v kopalkah? Potem boste plačali kazen

Deli na:
Se hočete po Dubrovniku sprehajati v kopalkah? Potem boste plačali kazen

Foto: Bobo

Mestna uprava Dubrovnika bo uvedla kazni za osebe, ki se bodo sprehajale v kopalkah po starem mestnem jedru, je potrdil namestnik dubrovniškega župana Željko Raguž. Kot je izpostavil, bodo s 1000 kunami (133 evrov) kaznovali tiste, ki bodo prihajali v dubrovniške obzidje neprimerno oblečeni.

Raguž je za hrvaško televizijo v četrtek zvečer dejal, da bodo tisti, ki jih bodo sankcionirali zaradi neprimernih oblačil, lahko kazen plačali tudi na kraju dogodka. V tem primeru bo kazen znašala 500 kun (66,5 evra).

Kot so pojasnili v mestni upravi, so lani imeli več slabih izkušenj s posamezniki, ki so se z minimalističnimi kopalkami sprehajali v starem mestnem jedru. Zato so se odločili, da bodo prepovedali gibanje v zgodovinskem delu mesta brez oblek, delov oblek ali v kopalkah. Določili so tudi višino kazni. Prepoved bodo uvedli do letošnjega poletja.

Podobne prepovedi imajo tudi v nekaterih manjših turističnih mestih na Hrvaškem, kot sta Vrbnik na otoku Krku, Novalja na otoku Pagu in Podgora pri Makarski.

Na cerkvah v središču starega Dubrovnika so že table z obvestili o prepovedanem vstopu v sakralne objekte v neprimernih oblačilih. Podobne table naj bi do poletja izobesili tudi na vhodih v dubrovniško obzidje.

Poleg kazni za sprehajanje v kopalkah so občinsko zakonodajo v Dubrovniku dopolnili tudi s prepovedjo vožnje motornih vozil v conah za pešce. Kazni za tovrstne prekrške bodo med 1000 in 10.000 kun (med 133 in 1330 evrov).