vesolje Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: ne podlezite ...

karaoke, mikrofon Svet24.si

Slovenski komik: "Nisem mogel verjeti, vse sem ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Koritnik: Koronavirusna aplikacija bo prostovoljna...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

Magazin

Schumacherja leto dni po padcu čaka počasno okrevanje, stanje Bianchija nespremenjeno

Deli na:
Schumacherja leto dni po padcu čaka počasno okrevanje, stanje Bianchija nespremenjeno

Foto: Reuters

V prednovoletnih dneh mineva leto dni od hude smučarske nesreče nekdanjega svetovnega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja. Sedemkratni svetovni prvak je bil zaradi možganskih poškodb dolgo v komi, zdaj počasi okreva, a njegova družina razsežnosti poškodb ali poteka zdravljenja ne razkriva javnosti.

Pred letom dni, 29. decembra 2013, je Schumacher doživel nesrečo med smučanjem v Franciji. Po padcu med smuko na neurejenem delu smučišča v Meribelu si je poškodoval glavo, njegovo stanje je bilo nekaj časa kritično, potem so ga dolge mesece obdržali v umetni komi. Poleti so ga prepeljali v zasebno kliniko v Švico, zdaj je v domači oskrbi.

Informacije o njegovem zdravstvenem stanju so redke. Njegova družina se drži pravila, da je sedanji položaj zasebna zadeva Schumacherja in njegovih svojcev, žena Corinna je zaprosila medije, naj ne vrtajo za informacijami. Z njimi občasno postreže le menedžerka zdaj še 45-letnega dirkača (46. rojstni dan bo imel 3. januarja) Sabine Kehm, a so skromne in splošne. Nazadnje je povedala, da zdravljenje poteka dobro, da Schumacher napreduje in da mu koristi mir zadnjih mesecev. Zdravnik Jean-Francois Payen, ki je sodeloval v prvi fazi zdravljenja, pa je dejal, da lahko okrevanje po tako hudih poškodbah traja več let.

Formulo 1 pa je jeseni prizadela še ena podobna nesreča. Mladi francoski up Jules Bianchi se po hudi nesreči na dirki v Suzuki zdaj namesto za prostor v najboljših ekipah bori za vrnitev v čim bolj običajno življenje. Tudi on je bil po trčenju v Suzuki, njegov dirkalnik je v slabem vremenu z mokre steze odneslo v zaščitne ograde, kjer je silovito trčil v delovni stroj, več dni v komi, stanje pa se le počasi izboljšuje.

Njegova družina je pred prazniki sporočila, da je stanje nespremenjeno. "Je nezavesten, vendar diha samostojno. V veliko tolažbo nam je, da se bori. Čaka nas izredno naporen rehabilitacijski program," sta dejala njegova starša in se zahvalila osebju bolnišnice v Nici, kjer skrbijo za 25-letnega dirkača.

Loading...