sara volcic 6 Dobra karma

Lepi televizijki je srce ukradel in pozdravil ...

profimedia-0577666516 Svet24.si

Paris Hilton hoče dvojčka, zato je šla na ...

janez jansa bobo2 Reporter.si

Janša podelil priznanje kitajski družbi Huawei, ...

Tovorno vozilo, slovenska policija, tovornjak, priklopnik Svet24.si

Policisti o vnosu virusa v Slovenijo: izsledili so...

janez-cigler-kralj Necenzurirano

Kako so v Zavodu Iskreni brisali sledi za ...

matic-supovec, unikat Odkrito.si

Matic Supovec: Čeprav sem strog, me vseeno ...

lucienne lončina Njena.si

Neprepoznavna Lucienne Lončina

Magazin

Primož Kozmus bo razkril, ali bo še vztrajal kot tekmovalec

Deli na:
Primož Kozmus bo razkril, ali bo še vztrajal kot tekmovalec

Foto: Bobo

Najuspešnejši slovenski atlet v zgodovini Primož Kozmus bo danes zgodaj popoldne v Viteški dvorani Gradu Brežice predstavil načrte za nadaljevanje svoje poti. Doslej se nekdanji olimpijski in svetovni prvak o nadaljevanju športno karieri ni hotel javno izreči, dejstvo pa je, da so ga letos poškodbe oddaljile od tekmovališč.

Primož Kozmus, 30. septembra je napolnil 36 let, je predzadnji nastop opravil 16. avgusta 2014. Tedaj je na evropskem prvenstvu v Zürichu v finalu meta kladiva zasedel šesto mesto (77,46 m). Zadnji nastop pa je imel 20. septembra 2014, ko je na balkanski ekipni tekmi v Ljubljani zmagal (70,66 m).

V Pekingu je leta 2008 postal olimpijski prvak, točno leto dni pozneje pa v Berlinu še svetovni prvak in je prvi Slovenec, ki je na olimpijskih igrah in svetovnem prvenstvu v atletiki prejel zlato kolajno.

Zlatu v kitajski in nemški prestolnici ter srebru v britanski je dodal srebro na SP v Osaki (2007) in bron na SP v Daeguju (2011), na SP v Moskvi pa je bil četrti in je odličje zgrešil za 12 cm.

Kozmus je enkrat že prekinil kariero. Oktobra 2009 je nepričakovano sporočil, da vsaj začasno iz osebnih razlogov ne bo tekmoval. Prekinitev je trajala eno leto, do 25. oktobra 2010, ko je javnosti sporočil, da se vrača v aktivni šport in da se bo udeležil OI v Londonu, kjer je kljub dolgi odsotnosti stopil na zmagovalne stopničke.

Loading...