vesolje ženska Dobra karma

Opozorilo iz horoskopa za te dni: bodite pozorni ...

4_tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar o pokojni mami

tanja fajon pl1 Reporter.si

Išče se novi mandatar: SD namerava vložiti ...

borut turk Svet24.si

Šestkrat je zabodel partnerko Romano, krivde za ...

Matej Tonin Necenzurirano

Tonin v opoziciji govoril eno, zdaj kot minister ...

paris-hilton, this-is-paris, dokumentarec Odkrito.si

Paris Hilton zaključila 20 let pretvarjanja

peter prevc bobo2 Njena.si

Peter Prevc na rojstni dan pokazal sinovo ...

Magazin

Rusi se bodo zaradi prepovedi nastopanja Rusije na velikih tekmovanjih pritožili na Cas

Deli na:
Rusi se bodo zaradi prepovedi nastopanja Rusije na velikih tekmovanjih pritožili na Cas

Mednarodni olimpijski komite - Foto: Profimedia

Ruska protidopinška agencija (Rusada) se bo na Mednarodno arbitražno razsodišče za šport (Cas) v Lozani v naslednjih 10 do 14 dnevih pritožila na odločitev Svetovne protodošpinške organizacije (Wada), ki je prepovedala nastope pod rusko zastavo športnikom te države na velikih tekmovanjih in tudi njihovo organizacijo v Rusiji.

Pričakovano odločitev o pritožbi je sporočil predsednik nadzornega odbora Rusade Alexander Ivljev, poroča ruska tiskovna agencija Tass. Ivljev je dejal, da se ne strinjajo in nasprotujejo odločitvi Wade, ker je ta v nasprotju z olimpijsko listino.

Wada je zaradi s strani države podprtega dopinškega sistema in manipulacij v ruskem laboratoriju, slednje se naj bi dogajalo še v začetku letošnjega leta, 9. decembra prepovedala udeležbo Rusije na velikih športnih tekmovanjih v naslednjih štirih letih.

To po pomeni tudi na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu 2020 in zimskih olimpijskih igrah v Pekingu 2022, na paraolimpijskih tekmovanjih, ter svetovnih prvenstvih, tudi v nogometu v Katarju 2022. Ruski športniki bodo sicer lahko nastopali še naprej, vendar brez državnih obeležij in pod nevtralno zastavo. Kot pogoj bodo morali dokazati, da ne sodelujejo v sistemu, ki ga podpira ruska država.

Loading...