ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

Soraja Vučelić Svet24.si

Soraja kot otrok pristala v sirotišnici, bolezen ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

starejša ženska Svet24.si

»Tega vam ne bomo plačali. Pa čeprav bo zaradi ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Magazin

Rusi se bodo zaradi prepovedi nastopanja Rusije na velikih tekmovanjih pritožili na Cas

Deli na:
Rusi se bodo zaradi prepovedi nastopanja Rusije na velikih tekmovanjih pritožili na Cas

Mednarodni olimpijski komite - Foto: Profimedia

Ruska protidopinška agencija (Rusada) se bo na Mednarodno arbitražno razsodišče za šport (Cas) v Lozani v naslednjih 10 do 14 dnevih pritožila na odločitev Svetovne protodošpinške organizacije (Wada), ki je prepovedala nastope pod rusko zastavo športnikom te države na velikih tekmovanjih in tudi njihovo organizacijo v Rusiji.

Pričakovano odločitev o pritožbi je sporočil predsednik nadzornega odbora Rusade Alexander Ivljev, poroča ruska tiskovna agencija Tass. Ivljev je dejal, da se ne strinjajo in nasprotujejo odločitvi Wade, ker je ta v nasprotju z olimpijsko listino.

Wada je zaradi s strani države podprtega dopinškega sistema in manipulacij v ruskem laboratoriju, slednje se naj bi dogajalo še v začetku letošnjega leta, 9. decembra prepovedala udeležbo Rusije na velikih športnih tekmovanjih v naslednjih štirih letih.

To po pomeni tudi na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu 2020 in zimskih olimpijskih igrah v Pekingu 2022, na paraolimpijskih tekmovanjih, ter svetovnih prvenstvih, tudi v nogometu v Katarju 2022. Ruski športniki bodo sicer lahko nastopali še naprej, vendar brez državnih obeležij in pod nevtralno zastavo. Kot pogoj bodo morali dokazati, da ne sodelujejo v sistemu, ki ga podpira ruska država.

loading...
Loading...