miha krusic 1 Dobra karma

Miha Krušič iskreno: 'Če bi lahko, bi bil samo ...

1_vili resnik Svet24.si

Vili Resnik pravi, da se zdaj lahko končno ...

NOV20200709_GIL7277 Reporter.si

Najbolj eklatanten primer sprevrženega ...

Erjavec Svet24.si

FOTO: Ni bilo hladno le pivo, ki ga je užival ...

Mike pompeo Necenzurirano

Ameriški postroj slovenskih energetskih ...

kadunc Odkrito.si

Direktor RTV SLO: Nujno potrebujemo nadomestno ...

moaj-slovenija Njena.si

Okradli Alenko Košir

Magazin

Roman Vodeb: Moški trener nima vstopa v žensko garderobo, dokler niso prav vse športnice dostojno oblečene (VIDEO)

Deli na:
Roman Vodeb: Moški trener nima vstopa v žensko garderobo, dokler niso prav vse športnice dostojno oblečene (VIDEO)

Roman Vodeb v pogovoru z Igorjem Goštetom. - Foto: Igor Gošte

Roman Vodeb, dvojni magister, je včeraj v zagorski knjižnici predstavil svojo knjigo Prvi spol, za katero lahko rečem, da je precej zahtevna za branje. Zagotovo pa med zanimivejšimi kar sem jih prebral. V Trbovljah živeči Freudovec je v predgovoru knjige zapisal naslednje: „Če boste prebrali knjigo, boste razumeli, zakaj je feminizem (v sociološkem smislu) novodobna (ideološka) kuga, ki po obrokih, vendar (ideološko) načrtno ubija družbo.“

Preden je predstavil vsebino in pomen knjige, ki je bila izdana pred letom dni, sva se dotaknila tem, ki sva jih v osmih oddajah v zadnjem desetletju precej natančno obdelala. Vodeb je uvodoma pojasnil, zakaj moški trener nima vstopa v žensko garderobo, dokler niso prav vse športnice dostojno oblečene.

Nazorno je povedal tudi, zakaj ni dobro, je celo škodljivo za kasnejši razvoj otrok, da starši otrokom razkazujejo svojo goloto. Pojasnil je tudi, zakaj kratko in občasno crkljanje otrok pred spanjem ali zjutraj po spanju, v postelji staršev ni za otrokov razvoj škodljivo, je pa po drugi strani vsakodnevno spanje otrok na zakonski postelji staršev nekje vmes med očetom in materjo.

V povezavi s svojo najnovejšo knjigo Prvi spol, ki je tudi nekakšen odgovor na knjigo Drugi spol, ki jo je leta 1949 izdala Simone de Beauvoir, je pojasnil tudi, kaj je feminizem, kaj razume pod prvi in kaj pod drugi spol in dodal tudi nekaj zanimivosti iz življenja avtorice knjige Drugi spol.

Ob koncu predavanja je pojasnil tudi zakaj je lahko moški dober oče in ne dobra mati in na drugi strani, zakaj je lahko ženska le dobra mati ne ne hkrati tudi dober oče. Z gostom sva se dotaknila tudi zadnjega dogajanja na Danskem, kjer so vajeti vodenja te države v roke vzele ženske. Več pa si lahko ogledate v posnetku.

Loading...