Katja Tratnik Odkrito.si

Voditeljica z leto dni starejšim Nemcem na ...

papež frančišek Svet24.si

VIDEO: Odmikal jim je prstan, ni hotel, da ga ...

Uroš Petisvet.si

V Medžugorju komunicira s Sveto Marijo, z ...

ljubljanska obvoznica, severna obvoznica Svet24.si

Ljubljanski avtocestni obroč z velikansko ...

andrej 02 Svet24.si

Žulj, ki po 40 letih še vedno žuli

01_Tanja_Žagar Njena.si

Iskreno priznanje Tanje Žagar šokiralo gledalce

Jessie J Najstnica.si

Jessie J pokazala celulit in navdušila

Slovenija

Novinar "Janševe" televizije postal profesionalni podžupan pri nekdanjem poslancu LDS

Deli na:
Novinar "Janševe" televizije postal profesionalni podžupan pri nekdanjem poslancu LDS

Foto: Primož Lavre - Urednik in voditelj z Nova24TV Jure Ferjan je včeraj postal profesionalni podžupan občine Tržič

Za podžupana ga je imenoval župan Borut Sajovic (nekdanji poslanec LDS), ki pravi, da pri lokalni politiki ne gre za ideološke teme.

Urednik in voditelj z Nova24TV Jure Ferjan je včeraj postal profesionalni podžupan občine Tržič. Na funkcijo ga je imenoval tržiški župan Borut Sajovic, ki je bil nedavno že četrtič izvoljen za župana te občine. Kot je za Reporter pojasnil Sajovic, se je za imenovanje Ferjana za podžupana odločil, ker gre za sposobnega ekonomista, ki bo zadolžen za gospodarstvo, družbene dejavnosti in izvedbo velikega projekta- odvajanje odpadnih voda, gradnja vodovoda in pet kilometrov novih cest.

26- letni Ferjan je predsednik tržiškega odbora SDS, lani je bil kandidat stranke na državnozborskih volitvah.

Gre za projekt, ki ga sofinancirata evropski kohezijski sklad in država, vreden osem milijonov evrov. Na naše vprašanje županu, ali je novi podžupan rezultat koalicije s stranko SDS v občinskem svetu (seštevek Sajovčevih svetnikov in svetnikov SDS je dovolj za večino), je odvrnil, da koalicije niso sklenili, je pa za uresničitev programskih ciljev treba imeti večino. Sajovic je bil v mandatu 2004 do 2008 poslanec LDS, vendar gre po njegovih besedah pri občinski politiki za gradnjo vrtcev, vodovodov, cest… in ne za ideološke teme. Z SDS na lokalni ravno dobro sodeluje, saj držijo besedo.

26- letni Ferjan je predsednik tržiškega odbora SDS, lani je bil kandidat stranke na državnozborskih volitvah. Na teh se mu ni uspelo prebiti v parlament, je pa bil izvoljen na nedavnih lokalnih volitvah za občinskega svetnika. Vprašali smo ga, ali bo po imenovanju na funkcijo še urednik in voditelj oddaje Objektiv na Nova24TV. Glede tega se še dogovarjamo, pravi Ferjan.

Loading...