Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Rogliču lahko le huda polomija odnese zmago na Dirki po Sloveniji

Deli na:
Rogliču lahko le huda polomija odnese zmago na Dirki po Sloveniji

Foto: alesfevzer.com

Pred kolesarji na dirki Po Sloveniji je le še današnja 21,5 kilometra dolga vožnja na čas med Trebnjem in Novim mestom. Kot zadnji se bo na progo podal Primož Roglič, ki bo skušal potrditi prednost in osvojiti drugo končno zmago na slovenski pentlji. Med favoriti za etapno zmago bo tudi novi državni prvak v uri resnice Jan Tratnik.

Osemindvajsetletni Zasavec, aktualni svetovni podprvak v vožnji na čas, velja za prvega favorita kronometra med Trebnjem in Novim mestom, bržčas mu lahko le izjemno slab dan ali pa tehnična okvara odnese končno zmago. Če bo uspešen, bo dirko Po Sloveniji dobil drugič, prvič jo je leta 2015 še v dresu Adrie Mobila.

"Bomo videli. Zadnji kronometer sem odpeljal na dirki po Baskiji, mesec in pol, dva nazaj. Imel sem poškodovan komolec, nisem treniral. Bomo videli, bo še zanimivo," je nekoliko skrivnosten Roglič, ki pa ima vseeno lepo prednost pred zasledovalci.

Branil bo 33 sekund prednosti pred drugim Kolumbijcem Rigobertom Uranom in 43 sekund pred Poljakom Rafalom Majko, lanskim zmagovalcem.

Po štirih dneh dirkanja so v igri za visoka mesta v skupnem seštevku še trije Slovenci. Matej Mohorič je peti, za Rogličem zaostaja 52 sekund. Sedmi je Tadej Pogačar, ki za Rogličem zaostaja eno minuto, osmi pa je Janez Brajkovič, minuto in sedem sekund znaša njegov zaostanek za skupno vodilnim.

Pogačar bo v vožnji na čas skušal nadoknaditi tri sekunde zaostanka za Avstralcem Michaelom Storerjem, s katerim se bori za belo majico najboljšega mladega kolesarja.