Neca Falk Dobra karma

70 let najbolj znane slovenske rdečelaske

meghan harry new (3) Svet24.si

Oboževalcem gresta že kar pošteno v nos

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

srečanje janša plenkovič Svet24.si

Po srečanju vrhov Slovenije in Hrvaške: na ...

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Prvi kadrovski poraz Aleksandre Pivec

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

Magazin

Roglič, Tadej Pogačar, Mohorič in drugi zvezdniki na državnem prvenstvu v kolesarstvu

Deli na:
Roglič, Tadej Pogačar, Mohorič in drugi zvezdniki na državnem prvenstvu v kolesarstvu

Primož Roglič in Tadej Pogačar. - Foto: Profimedia

Na državnem prvenstvu v kolesarstvu, ki bo predvidoma na sporedu v nedeljo, 21. junija, bodo nastopili vsi najboljši slovenski kolesarji. Tako je v izjavi za STA v večji meri potrdil podpredsednik Kolesarske zveze Slovenije (KZS) Martin Hvastija.

Po besedah nekdanjega profesionalnega kolesarja in tudi strokovnega komentatorja kolesarskih dirk bo trasa potekala po cestah okoli Komende, Komenške dobrave, Cerkelj in pod Krvavcem.

Cilj bo, na KZS čakajo le še na zeleno luč, kar je po njihovih navedbah zgolj formalnost, na Ambrožu pod Krvavcem na 1079 metrih nadmorske višine. Pred tem bodo kolesarji opravili sedem ravninskih krogov po okoli 19 kilometrov. O natančnem poteku trase še razpravljajo.

Na dirki bodo po besedah Hvastije nastopili tudi Primož Roglič, Tadej Pogačar, Matej Mohorič in drugi slovenski reprezentanti, ki so ob svetovnem dnevu kolesarstva, 3. junija, opravili skupni trening.

"Ker so vsi v tem času še doma, smo malce pohiteli z izvedbo državnega prvenstva. Seveda so imeli nekateri pomisleke glede forme, a v tem času se vsi pripravljajo na natrpano obdobje, ki sledi v kratkem z višinskimi pripravami in začetkom sezone v mesecu avgustu," je dejal funkcionar KZS.

Gledalci se bodo ob cesti lahko zbrali, omejitev pa je do 200 oseb. Tako bodo pri KZS tudi zastavili priporočila, čeprav se zavedajo, da bi bilo težko nadzorovati število gledalcev ob cesti.

Sezona tekmovanj v Sloveniji se bo sicer začela s kriterijem Tadeja Pogačarja, ki bo v petek, 19. junija.

Loading...