GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Reporter MAGAZIN prinaša 100 strani raznovrstnega branja za vroče poletne dni

Deli na:
Reporter MAGAZIN prinaša 100 strani raznovrstnega branja za vroče poletne dni

Reporter Magazin, poletje 2019 - Foto: Naslovnica

Na naslovnici je trenutno najbolj vroča slovenska pevka Tanja Žagar, s katero smo opravili tudi daljši intervju. Poleg tega sta v novem Magazinu še dva intervjuja – z ljudskim patrom Pavletom Jakopom in nekdanjo televizijsko napovedovalko Metko Centrih Vogelnik.

Elektrika je to poletje »in«, elektrika na štirih kolesih. Zdaj še redki električni avtomobili so naša bližnja prihodnost, poslušamo že kar precej časa. Do leta 2030 naj bi bil vsak deseti avtomobil na evropskih cestah že električni, zapoveduje Bruselj – za Slovenijo bi to pomenilo vsaj 130.000 takih vozil. Sedanjost pri nas še vedno v glavnem pripada »bencinarjem in dizlom«. Razlogi za nakup električnih vozil ali hibridov pa so različni, od skrbi za okolje, cenovnega prihranka … Če razmišljate o novem jeklenem konjičku, boste v tej številki Magazina našli precej uporabnih informacij.

Od prihodnosti v preteklost. Anekdot o burnem življenju jugoslovanskega diktatorje Josipa Broza nikoli ne zmanjka. Na podlagi spominov Titovega osebnega zdravnika smo spisali zgodbo o Titovi paranoični ženi Jovanki in mlajši ljubici, ki jo je spodrinila. Šlo je za Titovo maserko Darijano Grbić, na katero je bila Jovanka zelo ljubosumna. Ne samo da bi lahko prišlo do fizičnega obračuna med ženskama, na Titovem dvoru so se celo zbali, da bo Jovanka ob izbruhu jeze maršala kar ustrelila. Prva zakonca sta zadnja leta živela ločeno. Jovanka Tita ni obiskala niti v ljubljanskem kliničnem centru, sobo ob njem pa je dobila 60 let mlajša ljubica.

Igre prestolov je po osmih sezonah konec, a knjižna uspešnica, po kateri je bila posneta – Pesem ledu in ognja pisatelja Georgea R. R. Martina, še ni odpeta. Igra prestolov je premikala televizijske mejnike, serija pa velja za največjo televizijsko uspešnico vseh časov. Zaradi nje je fantazija trenutno najbolj vroč televizijski žanr, vsi velikani televizijske produkcije iščejo serijo, ki bi lahko postala naslednja Igra prestolov. Ali se ji vsaj približala. Oboževalci Igre prestolov boste tudi v tej številki Magazina prišli na svoj račun.

Foto: Primož Lavre - p. Pavle Jakop

Naredili smo tri daljše intervjuje s štirimi različnimi, a nadvse zanimivimi ljudmi. Naslovnico Magazina krasi podoba trenutno najbolj vroče slovenske pevke Tanje Žagar, tudi zmagovalke zadnje serije televizijske oddaje Zvezde plešejo. Z nekdanjo članico najstniške skupine Foxy Teens smo pripravili poglobljen pogovor, takega, kot ga še niste brali v slovenskem revijalnem tisku. Zanimiv je tudi intervju z župnikom pri Marijinem oznanjenju na Tromostovju v Ljubljani p. Pavlom Jakopom, spregovoril je tudi o spolnih zlorabah, ki jih zagrešijo duhovniki. Prav tako življenjska je zgodba zakoncev Centrih-Vogelnik; s profesorjem na arhitekturi dr. Blažem Matijo Vogelnikom in njegovo ženo Metko Centrih Vogelnik, eno najbolj karizmatičnih televizijskih napovedovalk na Slovenskem.

Foto: Primož Lavre - Metka Centrih Vogelnik in Blaž Matija Vogelnik

V sliki in besedi predstavljamo modno diplomacijo ameriške prve dame Melanie Trump, čemur, zanimivo, ženske revije pri nas ne namenjajo ravno veliko pozornosti. Najbrž samo zato, ker jim gre v nos predsednik Donald Trump. Zanimala nas je predvsem sporočilnost njenih skrbno izbranih oblek na državnih obiskih v Washingtonu in po svetu. Tako kot Melania iz Sevnice je lepšo prihodnost v širnem svetu, a precej bližje, poiskala nekdanja novinarka Špela Predan Hardy, ki je med drugim pisala tudi za Slivnikov Mag. O tem, kaj počne danes v Švici, pa na zadnji strani Magazina.

Foto: arhiv - Tanja Žagar