kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zakaj Jože Tanko ne sme dati intervjuja za Reporter

Deli na:
Zakaj Jože Tanko ne sme dati intervjuja za Reporter

Znano pa je, da je zaradi spremembe lastništva Reporterja prvak SDS Janez Janša svojim poslancem prepovedal sodelovanje z našo revijo. - Foto: Bobo

Jože Tanko ni zavrnil intervjuja za Reporter, ampak nas je napotil na poslansko skupino, od koder so nam sporočili, da intervjuja ne bo mogoče izpeljati.

Poslanska skupina SDS nadaljuje bojkot Reporterja. Zadnji petek v juniju sem za intervju zaprosil podpredsednika državnega zbora Jožeta Tanka. Po SMS mi je odpisal, naj se obrnem na poslansko skupino. To sem tudi storil in prejšnji torek mi je vodja stikov z javnostjo Mateja Erčulj sporočila, ʻda intervjuja ne bo mogoče izvestiʼ. Tanko me ni zavrnil, drugih razlogov pa nam na poslanski skupini niso navedli.

Znano pa je, da je zaradi spremembe lastništva Reporterja prvak SDS Janez Janša svojim poslancem prepovedal sodelovanje z našo revijo. Tako pred poldrugim letom nismo mogli narediti intervjuja z Brankom Grimsom, ki se mi je po treh dneh opravičil, da ga ne more dati. Ko je Franci Breznik sodeloval v naši rubriki Osebno, sta ga na seji poslanski skupini »mrcvarili« Eva Irgl in Anja Bah Žibert, češ da je ravnal drugače, kot ʻsmo se zmeniliʼ. Tudi Anže Logar me je napotil na poslansko skupino, od koder pa sem dobil odgovor, da ne bo dal intervjuja. Izjema je bila njegova kandidatura za ljubljanskega župana, ko je bilo očitno zaželeno, da nastopa v čim več medijih, tudi v Reporterju.

Po drugi strani v SDS nimajo nobenih težav za nastopanje na POP TV in TVS. Spomnimo, POP TV je raziskovala posle nesojene posojilodajalke SDS Dijane Đuđić v Prijedoru, nato je Marjan Šarec njihovo novinarko Ireno Jovevo nagradil s kandidaturo za evropsko poslanko. Ampak Milan Zver daje izjave za to televizijo. Romana Tomc pa si ni upala dati intervjuja za Reporter, češ da bo raje na svoji spletni strani napisala blog o dogajanju v EU. No, prejšnji petek ga še ni bilo.