Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Real bo proti Juventusu v Cardiffu lovil 12. evropski naslov

Deli na:
Real bo proti Juventusu v Cardiffu lovil 12. evropski naslov

Foto: Profimedia

Nogometaši madridskega Reala so drugi finalisti lige prvakov, potem ko so na povratni tekmi na gostovanju pri mestnem tekmecu Atleticu izgubili z 1:2 (1:2).

Na prvi tekmi je Real zmagal s 3:0. V finalu se bo meril z Juventusom, ki je v torek s skupnim izidom 4:1 izločil Monaco.

* Stadion Vicente Calderon, gledalcev 52.000, sodniki: Cakir, Duran in Ongun (vsi Turčija).
* Strelci: 1:0 Saul Niguez (12.), 2:0 Griezmann (15./11 m), 2:1 Isco (42.).
* Atletico: Oblak, Gimenez (od 57. Partey), Savić, Godin, Filipe Luis, Carrasco, Saul Niguez, Gabi, Koke (od 76. Correa), Griezmann, Torres (od 56. Gameiro).
* Real: Navas, Danilo, Varane, Ramos, Marcelo, Modrić, Casemiro (od 77. Lucas Vazquez), Kroos, Isco (od 88. Morata), Ronaldo, Benzema (od 76. Asensio).
* Rumeni kartoni: Savić, Godin, Gabi, Correa; Danilo, Ramos.
* Rdeči karton: /.

Real Madrid je opravil velik del naloge za ubranitev naslova zmagovalca v ligi prvakov ter za 12. zvezdico. Mestni tekmec Atletico je bil na povratni tekmi precej trši tekmec kot na prvi, a mu je kljub fantastičnemu začetku vseeno zmanjkalo kar precej za preboj v Cardiff, kjer bo 3. junija Real igral finale proti Juventusu. Je pa Real doživel sploh prvi poraz v tej sezoni lige prvakov, kar pomeni, da je še neporažen zgolj njegov tekmec v finalu.



Atletico, pri katerem sta manjkala Šime Vrsaljko in Juanfran, je tekmo silovito začel, na drugi strani pa je Real, ki je med drugim pogrešal poškodovane Danija Carvajala, Pepeja in Garetha Bala, deloval kar malce "omamljen" od visoke prednosti s prve tekme. Že v peti minuti je Keylor Navas moral posredovati po strelu Kokeja iz bližine, malce zatem je Fernando Torres z glavo žogo poslal čez gol. Nekaj trenutkov pozneje je v kazenskem prostoru gostov preigraval in padel Yannick Carrasco, toda sodniki niso dosodili ničesar.

V 12. minuti pa so domači vendarle unovčili premoč z začetka tekme, po kotu z desne strani je v kazenskem prostoru najvišje skočil Saul Niguez in z glavo zadel za 1:0. Le tri minute pozneje je Raphael Varane v svojem kazenskem prostoru zrušil Torresa, takrat pa je Cuneyt Cakir pokazal na belo točko. Čeprav ni streljal preveč prepričljivo, pa je Antoine Griezmann vseeno premagal Navasa in svojim navijačem vzbudil upe po čudežu, saj je Real takrat skupno vodil le še s 3:2.

Po tem zadetku pa so se stvari na igrišču umirile, Atletico je bil precej bolj rezerviran pri napadalnih akcijah, vse bolj pa so nase začeli opozarjati pri Realu. Ta je prvič sicer zagrozil že v peti minuti, ko je Jan Oblak izvrstno posredoval po strelu Casemira, v 42. minuti pa je zapečatil usodo Atletica, saj je dosegel nov zadetek v tem dvoboju. Karim Benzema je po levi strani prišel v kazenski prostor, žogo vrnil do Tonija Kroosa, ki je sprožil po tleh. Oblak je žogo odbil, toda ta se je znašla pri Iscu, ki jo je iz bližine poslal za Slovenčev hrbet.

Slovenski reprezentant je moral posredovati tudi v 48. minuti po prostem strelu Cristiana Ronalda, trikratnega strelca s prve tekme, z leve strani, na drugi strani pa je Griezmann prav tako s prostega strela z dobrih 20 metrov žogo poslal čez vrata. Sicer pa je bilo v teh trenutkih dogajanja precej manj kot v prvem polčasu, Real je skušal zadrževati žogo in tratiti čas, Atleticu pa ni uspelo izpeljati nevarne akcije.

Vse do 66. minute, ko je Carrasco prišel do žoge ob Danilu, streljal v kazenskem prostoru, a je Navas žogo odbil, toda le do Kevina Gameira, čigar strel z glavo pa je Realov vratar spet ukrotil. V 71. minuti je Navas ustavil še Griezmannov strel z leve strani, tri minute pozneje pa je na drugi strani z glavo za malo zgrešil Karim Benzema. Realov vratar je še enkrat resneje posredoval, in sicer že v sodniškem dodatku po novem Griezmannovem poskusu.