zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bayernu ni uspelo, Benzema je z dvema zadetkoma Real popeljal v finale Lige prvakov

Deli na:
Bayernu ni uspelo, Benzema je z dvema zadetkoma Real popeljal v finale Lige prvakov

Foto: Reuters

Nogometaši Real Madrida so prvi finalisti lige prvakov. Na povratni polfinalni tekmi v Madridu so proti Bayernu Münchnu remizirali z 2:2 (1:1), na prvi tekmi so Španci zmagali z 2:1.

* Stadion Santiago Bernabeu, gledalcev 81.000, sodniki: Cakir, Duran in Ongun (vsi Turčija).
* Strelci: 0:1 Kimmich (3.), 1:1 Benzema (11.), 2:1 Benzema (46.), 2:2 James (63.).
* Real Madrid: Navas, Marcelo, Ramos, Varane, Lucas, Kovačić (od 73. Casemiro), Kroos, Modrić, Asensio (od 88. Nacho), Ronaldo, Benzema (od 72. Bale).
* Bayern München: Ulreich, Kimmich, Süle, Hummels, Alaba, Tolisso (od 74. Wagner), James (od 85. Martinez), Thiago, Müller, Lewandowski, Ribery.
* Rumeni kartoni: Modrić, Lucas, Varane, Casemiro.
* Rdeč karton: /.

Real Madrid bo imel 26. maja v Kijevu priložnost, da tretjič zapored in 13. skupno osvoji ligo prvakov. Na zadnji stopnički pred finalom je po dveh polfinalnih tekmah izločil Bayern München.

Bavarci so v Madridu igrali brez poškodovanih Manuela Neuerja, Artura Vidala, Jeroma Boatenga, Arjena Robbna in Kingsleyja Comana, v moštvo se je vrnil Davida Alaba. V prvi postavi Reala je Mateo Kovačić dobil prednost pred Casemirom, Lucas Vazquez na desni strani namesto Danija Carvajala, v zvezni vrsti je namesto Isca od prve minute zaigral Marco Asensio, strelec odločilnega gola na prvi tekmi.

V Madridu niso minile niti tri minute, ko je Bayern že zadel. Joshua Kimmich je tako kot na prvi tekmi načel Realovo mrežo, ko je izkoristil neodločno domačo obrambo.

V šesti minuti je bil prvič nevaren tudi Real, Cristiano Ronaldo je streljal mimo gola. Domači so izkoristili naslednjo priložnost in izenačili v 11. minuti preko Karima Benzemaja, ki je z glavo zadel po podaji Marcela.



V 33. minuti je imel Bayern lepo priložnost za 2:1, Robertu Lewandowskemu je strel ubranil Keylor Navas, odbito žogo je z bližine čez gol poslal James Rodriguez. V 39. minuti se je z obrambo po strelu Ronalda izkazal Sven Ulreich, takoj zatem pa je po podaji iz kota Sergio Ramos dobil skok, a streljal mimo gola.

Drugi polčas se je za Bayern začel zelo slabo. Corentin Tolisso je v 46. minuti podal nazaj proti Ulreichu, vratar je slabo posredoval, žoga mu je ušla, darilo pa je izkoristil Benzema.

Blizu izenačenju je bil v 51. minuti David Alaba, ki je močno streljal, Navas je odbil žogo. V 54. minuti bi Ronaldo lahko zadel za 3:1, ko je podal Marcelo, Portugalec pa je neoviran zapravil lepo priložnost z bližine.

V 63. minuti se je Bayern vrnil med žive, ko je izenačil James Rodriguez. Njegov prvi strel je Navas ubranil, pri odbiti žogi je bil prvi Kolumbijec, ki je München posojen prav s strani Reala, in jo poslal v gol.

V 74. minuti je imel Bayern novo izjemno priložnost, Tolisso je zaključil, Navas se je izkazal z obrambo. Tako kot v 79. minuti, ko je z glavo streljal Thomas Müller, Kostaričan je bil dobro postavljen.

Zadnjo priložnost na tekmi je imel v sodniškem dodatku Mats Hummels, ki je dobil skok po podaji iz kota, a je streljal slabo.

V sredo bo še povratna druga povratna tekma polfinala lige prvakov med Romo in Liverpoolom, na prvi so s 5:2 slavili Angleži. Tekmo bo sodil Slovenec Damir Skomina.