Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Anthony Randolph prejel slovensko državljanstvo

Deli na:
Anthony Randolph prejel slovensko državljanstvo

Foto: kzs

V Nemčiji rojeni košarkar Anthony Randolph, ki se sicer od 19. julija skupaj s slovensko reprezentanco pripravlja za nastop na evropskem prvenstvu, je prejel slovensko državljanstvo in bo na bližnjem eurobasketu, ki se bo začel še ta mesec, lahko zastopal slovenske barve, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.

Randolph je doslej v slovenskem dresu odigral dve tekmi. Proti univerzitetni ekipi Rusije je dosegel dvanajst točk, proti Ukrajini pa se je ustavil pri devetih. Sedemindvajsetletnik bo po prejemu slovenskega državljanstva lahko zaigral na EP, ki se bo začelo 31. avgusta.

Randolph je bil leta 2008 kot 14. izbran na naboru lige NBA. 211 centimetrov visoki košarkar lahko igra na položaju krilnega centra in centra, kar šest sezon pa je igral v ligi NBA. Prvi dve sezoni je prebil pri Golden State Warriors, nato se je preselil k New York Knicks, onkraj Atlantika pa je igral še za Minnesoto Timberwolves in Denver Nuggets. Evropsko košarkarsko zgodbo je začel pri ruskem Lokomotivu iz Kubana, od začetka prejšnje sezone pa je soigralec Luke Dončića pri madridskem Realu.

"Navdušen sem, da sem prejel slovensko državljanstvo in uradno postal del slovenske košarkarske reprezentance. Veselim se nastopa na evropskem prvenstvu, kjer bom naredil vse, da dosežemo zastavljene cilje. Vedno se bom rad vračal v Slovenijo, nad katero sem navdušen," je ob novici dejal Randolph.