Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Putinov prijatelj Gerard Depardieu bo igral Stalina

Deli na:
Putinov prijatelj Gerard Depardieu bo igral Stalina

Foto: Reuters

Francoski igralec Gerard Depardieu bo v filmu, ki bo nastal po predlogi romana Jean-Daniela Baltassata Le Divan de Staline (Stalinova zofa), upodobil nekdanjega sovjetskega diktatorja Josipa Stalina, je potrdil Depardieujev tiskovni predstavnik. Pod režijo filma se bo podpisala francoska igralka in režiserka Fanny Ardant.

V središču filma bo mlad umetnik, ki mu v 50. letih minulega stoletja naročijo postaviti spomenik Stalinu, pri čemer ga budno spremlja KGB. Film bo nastal v produkciji francosko-portugalskega studia Leopardo Filmes, moskovski studio Mosfilm pa bo zagotovil kostume in rekvizite, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Sedeminšestdesetletni Depardieu je eden izmed najvidnejših francoskih igralcev, znan po vlogah v filmih, kot so Slon za dediščino, Cyrano de Bergerac, Nesrečniki in Zelena karta. Strani rumenih medijev polni tudi s kontroverznimi izjavami in neobičajnimi potezami. Med drugim velja za najslavnejšega novega državljana Rusije, kamor se je preselil zaradi napovedi francoske vlade, da bo uvedla 75-odstotno obdavčitev najpremožnejših državljanov.