Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Disneyjevo Ledeno kraljestvo bo dobilo nadaljevanje - in verjetno še broadwayski muzikal

Deli na:
Disneyjevo Ledeno kraljestvo bo dobilo nadaljevanje - in verjetno še broadwayski muzikal

Foto: Disney

Studio Disney bo posnel nadaljevanje animiranega filma Ledeno kraljestvo. Novico je na srečanju delničarjev v San Franciscu potrdil vodja studiev Disney in Pixar John Lasseter, napoved filma pa so na Twitterju pospremili z besedami: Bliža se zimsko vreme!, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Novica o prihodu drugega dela je bila ena najbolj branih tem na Twitterju. V javnosti pa se pojavljajo tudi govorice o načrtovanju broadwayske gledališke uprizoritve zgodbe, še piše AFP.

Prvi del Ledenega kraljestva je navdihnila pravljica Snežna kraljica Hansa Cristiana Andersena. Prikazuje pustolovščino o princesah Ani in Elsi. Slednja ima čarovno moč ustvarjanja snežnih metežev. Ko se ji čarovnija nekoč ponesreči, se njena sestra skupaj z izkušenim hribolazcem, zabavnim jelenom in čudaškim snežakom poda na reševalno akcijo. V središču zgodbe je bolj kot ljubezenska romanca povezanost sester.

Film je samo s prodajo vstopnic v kinematografih po svetu prinesel kar 1,3 milijarde dolarjev, s čimer se je uvrstil na peto mesto najdonosnejših filmov v zgodovini. Osvojil je dva oskarja: za najboljši animirani film in za najbolj izvirno pesem z naslovom Let It Go, ki jo je zapela Idina Menzel.

Junaki risanega filma so postali iskano tržno blago tako v tematskih atrakcijah zabaviščnih parkov in v ledenih predstavah po vsem svetu kot tudi za različne izdelke.