severina Svet24.si

VIDEO: Severina objavila ta posnetek in do srca ...

profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

Hengsberg, kmetija, avstrijski gasilci Svet24.si

FOTO: Upokojenec želel na vrtu pokopati mačko, a...

kris Svet24.si

VIDEO: »Lahko se igram brez opornice in brez nje ...

internal-clock-795726_1280 Dobra karma

Usodna datuma 12. in 26. 12.: osvoboditev ženskih...

jernej šugman Njena.si

Minili sta dve leti od smrti Jerneja Šugmana

tanja-balabanić, jan-klobasa Njena.si

Tanja Balabanić zaslužila na račun nestrpnežev

Magazin

Disneyjevo Ledeno kraljestvo bo dobilo nadaljevanje - in verjetno še broadwayski muzikal

Deli na:
Disneyjevo Ledeno kraljestvo bo dobilo nadaljevanje - in verjetno še broadwayski muzikal

Foto: Disney

Studio Disney bo posnel nadaljevanje animiranega filma Ledeno kraljestvo. Novico je na srečanju delničarjev v San Franciscu potrdil vodja studiev Disney in Pixar John Lasseter, napoved filma pa so na Twitterju pospremili z besedami: Bliža se zimsko vreme!, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Novica o prihodu drugega dela je bila ena najbolj branih tem na Twitterju. V javnosti pa se pojavljajo tudi govorice o načrtovanju broadwayske gledališke uprizoritve zgodbe, še piše AFP.

Prvi del Ledenega kraljestva je navdihnila pravljica Snežna kraljica Hansa Cristiana Andersena. Prikazuje pustolovščino o princesah Ani in Elsi. Slednja ima čarovno moč ustvarjanja snežnih metežev. Ko se ji čarovnija nekoč ponesreči, se njena sestra skupaj z izkušenim hribolazcem, zabavnim jelenom in čudaškim snežakom poda na reševalno akcijo. V središču zgodbe je bolj kot ljubezenska romanca povezanost sester.

Film je samo s prodajo vstopnic v kinematografih po svetu prinesel kar 1,3 milijarde dolarjev, s čimer se je uvrstil na peto mesto najdonosnejših filmov v zgodovini. Osvojil je dva oskarja: za najboljši animirani film in za najbolj izvirno pesem z naslovom Let It Go, ki jo je zapela Idina Menzel.

Junaki risanega filma so postali iskano tržno blago tako v tematskih atrakcijah zabaviščnih parkov in v ledenih predstavah po vsem svetu kot tudi za različne izdelke.

loading...
Loading...